Sömnlös Song plockade ner Spieth

Sömnlös Song plockade ner Spieth

Tänkte på puttar hela natten

Det blev "bara" en andraplats för Jordan Spieth i Sinagpore. Sydkoreanen Younghan Song höll nerverna i styr och med tre raka par när tävlingen spelades klart på måndagsmorgonen räckte för att hålla undan med ett slag. Spieth gjorde vad han kunde när han rullade i sin en och en halvmetersputt för birdie.

– Det var nervöst och jag åkte till övningsgreenen tidigt på morgonen. Glad att jag kunde rulla i den men jag gjorde för många misstag under andra och tredje ronden för att kunna vinna. Totalt sett en rolig och bra vecka som jag lär mig av och går vidare, sa världsettan efteråt.

Song å sin sida hade det inte mindre nervöst. Han hade inte kunnat sova på hela natten och det första han stod inför var en tremetersputt för par på 16:e.

– Jag var uppe hela natten och tänkte på puttningen, det var helt galet. Den här natten kändes lång som en hel vecka, sa Song.

Men putten slog han i stensäkert och sedan gjorde han två raka par för att knipa segern över världsettan och resten av fältet.

– Jag är glad och nöjd över att jag lyckade hålla mitt fokus och jag läste linjen bra på 16:e, sa en lycklig segrare.

Snart är de sydkoreanska herrarna lika framgångsrika som damerna
Ja
11
29
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!