Lingmerth tvåa efter särspel

Lingmerth tvåa efter särspel

Det räckte nästan hela vägen för David Lingmerth. Jason Dufner blev för tuff efter särspel i Kalifornien.

Efter en fantastisk sistarond på 65 slag hade David Lingmerth hämtat in fem slag på ledande Jason Dufner. Men ett ruffbesök följt av vatten på andra särspelshålet kostade segern.

– Det var ingen dålig sving men ett litet misstag som blev dyrbart. Jag är såklart  besviken just nu, sa Lingmerth efter andra särspelsförlusten här på PGA West. 

Den första var mot amerikanen Brian Gay under genombrottsåret 2013.

Under slutronden visade svensken prov på styrka flera gånger om och var bogeyfri hela helgen. Momentumet kändes på svenskens sida hela tiden men till slut kom ett misstag då Lingmerths andraslag på 18:e studsade på stenarna och ner i vattnet.

– Jag skulle förmodligen ha greppat ner lite mer på klubban. Bladet vred sig lite i ruffen där vissa områden är lite tjockare än andra, sa Lingmerth.

Andraplatsen gjorde att han avancerade upp till 13:e plats på FedEx-listan och även en hel del på världsrankingen.

Dufner hade också nio liv och räddade sig ur flera tuffa situationer och hade bland annat en boll som studsade i sand bland stenar på näst sista hålet av ordinarie spel.

Jonas Blixt gjorde en fin tävling och avslutningsronden på 68 slag innebar ett avancemang med 20 placeringar upp till en delad 28:e plats.

Resultat

David är en vinnare trots särspelsfallet
Ja
292
22
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!