Klassiker firar 50 år med ny modell

Klassiker firar 50 år med ny modell

I år är det 50 år sedan Karsten Solheim skapade den första Anser-puttern. Den legendariska modellen hyllas nu av Ping med två putters i retrostil men med den senaste teknologin.

Ping släpper två jubileumsmodeller. 1966 skapade Karsten Solheim den första puttern i Anser-serien och resten är, som man säger, historia.

Den nyskapande tekniken där vikten placerades i kanterna samtidigt som skaftet centrerades blev med åren en succé och än i dag skapas det putters med liknande utseende som bygger på samma teknik.

Ping lanserar nu två putters som ska hylla Karsten Solheims nyskapande putter och modellerna har en retro stil men använder sig av den senaste teknologin.

Modellerna kommer att kosta 1799 kronor

 

Jag ska köpa en ny putter i år!
Ja
32
30
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  Världsettan om Engström: ”Mitt råd är att...”
  Igår
  14-åringens makalösa handicapsänkning
  • Så sänds helgens majors
   Se till att skippa middagen hos dina bekanta i helgen. Det visas nämligen golf i världsklass på TV!
  • Försenad Resort ska påbörjas igen
   500 villor och två golfbanor var tänkta att byggas. Men Traryd Golf Resort fick ekonomiska problem och lades på is. Nu är dock projektet påbörjat igen.
  • Brobergs största utmaning: ”Spelet mot mig själv”
   Kristoffer Broberg gör sin första start i PGA Championship. Och målsättningen är att njuta av varje minut. "Man slår inte bra slag hela tiden", säger han.
  • Så kan Dustin Johnson bli världsetta i helgen
   Regerande PGA Championship-mästaren Jason Day är just nu världsetta. Men precis bakom honom finns amerikanen Dustin Johnson – som kan ta över titeln som världens bäste golfare i helgen.
  • Spana in Stensons nya OS-bag
   OS i Rio de Janeiro närmar sig med stormsteg. Med mindre än två veckor kvar till spelen visar Henrik Stenson upp sin OS-bag i svenska färger.