Veteranernas dag

Veteranernas dag

Fasth och Hanson håller ställningarna bra

Det blev två rutinerade svenskar som höll ställningarna bäst av de blågula under andra dagen av Abu Dhabi HSBC Championship. 

Tillsammans har Peter Hanson och Niclas Fasth 12 ET-segrar jämt fördelade mellan sig. Idag visade de varför.

Peter Hanson har gjort sju birdies och en ynka bogey på 36 hål och är med sina 69-69 bästa svensk på delad sjundeplats. Han har bland annat gjort birdie på tuffa nian båda dagarna.

– Jag log bollen bra och gav mig själv en hel del hyfsade chanser. Jag slog inte upp bollen tilrräckligt nära utan det kändes som att jag puttade från fem-tio meter hela tiden men jag fick i några i varje fall, sa Hanson efter ronden.

Och det viktigaste av allt, Hansons kropp fungerar utan besvär.

– Ja, allting går i rätt riktning. Jag har en del kvar att jobba på, framförallt när det gäller närspelet men jag har kunnat träna bra senaste sex veckorna, berättade skåningen för ET:s hemsida.

Niclas Fasth gjorde 18 raka par andra dagen och på det resultatet föll han visserligen tillbaks en smula men det vittnar samtidigt om att göteborgaren inte gjorde några stora misstag och att han kanske är på gång igen efter några magra säsonger.

– Det var en dag som var både upp och ner. Klart frustrerande att inte få i några birdies såklart, men några bra parräddningar fanns ju också. Jag får nog ändå säga att jag borde fått en bättre score med mitt spel idag och det var länge sedan jag gjorde 18 raka par, berättar Fasth för Svensk Golf.

Dimma på morgonen gjorde att starten sköts upp med nästan tre timmar och många spelare kommer att få spela klart sina ronder på lördagsmorgonen.

Den stora publikbollen med Jordan Spieth, Rory McIlroy och Rickie Fowler hann spela 13 hål och Rory McIlroy fick höra tutan precis när han skulle putta för birdie. Både Spieth och McIlroy var då ett över för dagen och hade det svårt.

Även Henrik Stenson hade det svårt efter sin fina förstadag. Han var tre över par efter tolv hål när tävlingsledningen blåste av dagens spel.

Johan Carlsson var tre över tidigt men kom tillbaks med fyra birdies och landade efter två ronder på fyra under par och delad 21:a plats med Stenson och Fasth.

Kristoffer Broberg gick tre under andra dagen och är klar för helgen på sina två under totalt.

Marcus Kinhult och Alex Norén (-1) samt Rikard Karlberg (par) balanserar på gränsen som ser ut att hamna på ett under par. Pelle Eedberg gick tyvärr tre över sista fyra hålen och med sina ett över total ser han ut att få ledigt i helgen.

Ledningen i klubbhuset har engelsmannen Andy Sullivan på tio under men han matchas uta på banan av amerikanen Bryson DeChambeau.

Ställningen

 

Hanson och Fasth är på väg tillbaks till toppen
Ja
7
12
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!