Paramor varnade världsettan

Paramor varnade världsettan

Världsettan putt - fick stöd av Rory

Europatouren har ju som bekant infört nya hårdare direktiv mot långsamt spel. En av de första som fick kännas vid åtstramningen var världsettan Jordan Spieth, som fick en varning av självaste John Paramor, överdomare på Europatouren.

Efter en putt på åttonde hålet fick Spieth beskedet på väg mot nionde tee att han fått en "monitoring penalty", en varning för långsamt spel. Ytterligare en hade renderat i böter på 2 600 euro.

Spieth var oförstående och fick dessutom stöd av spelpartnern Rory McIlroy. Gruppen hade varit på klockan tidigare under ronden men var vid tillfället ikapp bollen framför och hade dessutom öppnat ett gap till bollen bakom.

– Hela situationen var konstig. Jordan är absolut ingen långsam spelare, sa McIlroy.

Spieth själv ville bara spela färdigt ronden men sa efter åt att han ville göra klart att det inte var någonting som hängde kvar resten av tävlingen.

Läs texten i Golfdigest här.

– John Paramor var väldigt respektfull och jag ville inte ta diskussionen där. Men jag vill inte behöva oroa mig resten av tävlingen.

Spieth landade på 68 slag och McIlroy sköt 66.

Spieth spelar för långsamt
Ja
41
93
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Igår
  "Sånt här händer inte spelare som mig"
  • Björk vann i Frankrike
   Han ledde stora delar av slutvarvet och lyckades till slut bärga segern. Alexander Björk är en segrare på Challengetour.
  • Amatör orsakar golfhype i Kanada
   Med en rond kvar är Jared du Toit ett slag från ledning. Nu kan 21-åringen bli den första amatören att vinna på PGA-touren på 25 år.
  • Tre glada svenskor i Skottland
   Det blev ingen seger i Scottish Open. Men väl en andraplats och två nya svenskor klara för Woman´s British Open.