Fin svenskdag i Abu Dhabi

Fin svenskdag i Abu Dhabi

Många bra bakom Stenson

Det fanns en hel del att glädjas åt med blågula glasögon på under första dagen av Abu Dhabi HSBC Championship.

Henrik Stensons andraplats såklart men också bakom Henrik spelade svenskar bra. Niclas Fasth har lagt ner en hel del träningstimmar egentligen senaste året och förr eller senare betalar det sig.

Idag smög han runt på 68 slag och delar sjundeplatsen efter första ronden. Sex birdies, två bogeys och resten par fanns i det välstädade kortet.

– Det var jättebra idag. Jag hade ganska goda förhoppningar då både vintern och även förberedelserna här nere gått fint. Det är framförallt puttningen som börjat fungera bättre, sa Fasth till Svensk Golf efter dagens rond.

En annan göteborgare, Johan Carlsson, fortsätter att leverera. Hans 69:a första ronden var fjärde ronden de sensate fem under 70 slag och hans delade sjundeplats förra veckan i Joburg var ingen slump.

– Jag spelade jättefint idag och kände att det fanns mer att hämta än jag fick ut. Men givetvis är det en solid score trots allt, sa Carlsson.

Detsamma gäller för Pelle Edberg och Peter Hanson som båda visade glädjande form med 69 slag och svensktrion delar 12:e platsen.

Ett slag sämre har Joakim Lagergren och även Magnus A Carlsson och Marcus Kinhult smög sig under par med 71 slag.

Om man tittar lite närmare på statistiken så ligger Henrik Stenson inte helt oväntat i toppen på greenträffar med 83 procent. Dessutom är han tvåa i puttstatistiken över puttar per greenträff med 1.47.

Niclas Fasth är åtta i samma statistik med 1.57.

Johan Carlsson är trea i längd från tee med 313 yards.

Ställning

 

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!