Gomez vann för sin caddie

Foto: Getty Fabian Gomez med sin caddie Adrian Monteiros under Sony Open

Efter en oerhört dramatisk finish blev det en liten skrällseger på Hawaii.

Argentinaren Fabian Gomez snuvade Brandt Snedeker via sju raka birdies på slutet och vann sedan efter två särspelshål. När de gick 18:e hålet för tredje gången på söndagen lyckades inte Snedeker matcha argentinarens birdie.

Det var en formidabel birdie-bonanza i slutskedet av Sony Open och man visste inte alls åt vilket håll det skulle gå förrän allt var helt klart. Det stod mellan Gomeaz. Snedeker och Zac Blair, den sistnämnde missade til slut särspelet med ett enda slag.

– Jag visste att jag skulle vara tvungen att göra många birdies men jag kan inte minnas att jag gjort så många som sju i rad tidigare, sa en överlycklig argentinare efter sin andra tourseger.

Han vann förra årets upplaga av FedEx St Jude Classic, då med klara fyra slag.

På Hawaii blev det tajtare och Gomez tackade sin bag-man, Adrian Monteiros för segern. Caddien jobbade under tystnad i veckan då hans far tragiskt gick bort strax innan julhelgen.

– Vi har ett bra samarbete och segern är för honom. Jag träffade aldrig hans far men han gick bort runt jul, berättade Gomez, som precis liksom många andra startade sin golfkarriär som caddie hemma i Argentina.

Svenske David Lingmerth stod för en strålande avslutningsrond på 64 slag (-6) via 29 slag sista nio (banans första) och avancerade genom fältet upp till en 13:e plats.

Lingmerth hoppade därmed från 66:e till 49:e plats på FedEx-listan och har fått en gedigen start på säsongen. En eagle på sista hålet (banans nionde) innebar 20 placeringar upp.

Det lönar sig att spela alla hål.

Slutställning

Sammandrag nedan

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!