Snabb Snedeker delar ledningen

Foto: Getty Amerikanen Brandt Snedeker jagar sin åttonde PGA Tour-seger på Hawaii

Det är inte alltid lätt att tillhöra de snabbaste spelarna på touren. När Brandt Snedeker spelar i någon av de sista bollarna tvingas han sänka sitt speltempo för att hitta spelrytmen och inte behöva vänta på onödiga ställen.

– Det är en utmaning och jag gör en del saker medvetet för att bromsa mig själv. Att spela med Kis (Kevin Kisner) är heller inte bra för han är också snabb, berättade Snedeker efter sin bogeyfria 66:a på lördagen.

Han har bara gjort två bogeys på sina senaste fem ronder och har ett jätteläge sista dagen av Sony Open att plocka hem sin åttonde seger på PGA-touren. Men han vet vad som krävs.

– Jag måste få ordning på min puttning. Det långa spelet har varit fantastiskt och wedgespelet också, men jag har haft svårt att få puttarna i rätt hastighet och försöker att få dem att droppa i istället för att lita på linjerna. Det kommer inte att räcka att gå ut i morgon och gå på par eller ett under, några spelare kommer att gå sex, sju, åtta under.

I delad ledning med Snedeker ligger Zac Blair, också han 16 under par, och han jagar sin första seger på PGA-touren. Blairs bästa placering hittills kom just här på Hawaii förra säsongen då han slutade delad sexa.

– Jag ska bara fortsätta att spela mitt spel. Jag slår inte så långt som de flesta andra men det handlar om att få bollen i hål på så få slag som möjligt och det har jag gjort ganska bra hittills.

Enda svensken som är kvar i Sony Open, David Lingmerth, gick två under tredje ronden och är delad 52:a inför avslutningen på sina sex under par.

Ställningen

Sammandrag från tredje dagen

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!