Foto: Getty Phil Mickelson med caddien Jim "Bones" Mackay under Presidents Cup

Mickelson nervös inför 2016

De nu 45-årige amerikanen har inte vunnit sedan han tog sin femte major i The Open 2013. Och de sensate två åren har han inte ens lyckats ta sig till Tourfinalen på East Lake. Nu har amerikanen lagt ner extra mycket träningstid för att ta sig tillbaks till den absoluta toppen, och han känner lite extra press inför 2016.

– Jag är förväntansfull men också lite nervös. Det var länge sedan jag spelade på den nivån jag vill befinna mig på. De senaste två åren har varit en besvikelse, säger Mickelson till Morning Drive, Golfchannels talk show.

Bland Mickelsons stora målsättningar under 2016 finns naturligtvis alla majors men också Ryder Cup i höst och Olympiska spelen som han gärna skulle vilja spela.

– Om jag analyserar miott spel senaste två åren har jag haft problem med svingplanet och fått rädda alldeles för många slag med mina händer. När jag svingar i rätt plan behöver jag nästa aldrig korrigera något i träffen vare sig på fulla slag eller slag runt green.

Mickelson gör årsdebut vid CareerBuilder Challenge på PGA West nästa vecka.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  Björk har tätkänning i Frankrike
  • TV: Se PGA-proffsets närspelsyips
   Det kan drabba vem som helst. Igår kom ännu ett exempel på en spelare som drabbats av yips runt greenerna.
  • Dustin utmanas av amatör
   En kanadensisk amatör jagar US Open-segraren Dustin Johnson i Canadian Open. Men toppen är ett getingbo och 15 spelare är inom tre slag.
  Igår
  Parnevik inspireras av Stenson
  • TV: Hemma hos – Andrew "Beef" Johnston
   Julgranen är fortfarande framme, emoji-kuddar finns överallt. Och Andrew "Beef" Johnston visar vad han har i kylen. Så här bor publikfavoriten.
  • Spieths skor smartare än tidigare
   Jordan Spieth hade svårt att hänga med i toppen av ledartavlan när Henrik Stenson och Phil Mickelson duellerade. Men han kan glädjas åt att han brände 1 984 kalorier. Den informationen fick han från sina skor.
  • Hon blir Annika Sörenstams första vicekapten
   Annika Sörenstam har gjort sitt första val som Solheim Cup-kapten. Catriona Matthews blir vicekapten för det europeiska laget, som är ute efter revansch.
  • Banrekord och två svenskor topp-10
   I veckan avgörs EM Dam på Hooks utanför Jönköping. Två svenskor är topp-10 efter två varv.
  • Dustin öppnade starkt i Kanada
   Dustin Johnsons formtopp bara fortsätter. Efter sina två segrar på senare tid leder han nu Canadian Open efter första ronden.