Foto: Getty Brandt Snedeker tackar Butch Harmon för hjälpen genom att leda Sony Open efter två dagar

Harmon fick ordning på Snedeker

Efter att ha skjutit 84-75 i Australien i december förra året flög den amerikanska puttfantomen till svingcoachen Butch Harmon för att få hjälp. Snedeker hade framförallt problem med precisionen från tee och ojämn bollträff. Nu, bara en månad senare spelar Snedeker kanske sin bästa golf sedan segern i The Tour Championship och FedEx-Cup 2012.

– Jag trodde inte att förändringarna skulle gå så lätt och hade förväntat mig lite fler skitslag här och där, sa 35-åringen efter rond två av Sony Open på Hawaii.

Harmon flyttade bak bollplaceringen och satte Snedekers händer längre fram i uppställningen och han medger att det kändes fruktansvärt konstigt i början.

– Det kändes väldigt fel och obekvämtmen jag har spelat ganska många varv här på Hawaii och det har hjälpt mig att komma in i det. Nu känns det bättre för varje dag och mina dåliga slag är betydligt bättre nu än tiigare.

Med 63-65 leder han med ett före Kevin Kisner och två före Zach Johnson, Luke Donald, Zac Blair och Chaz Reavie.

Svenske David Lingmerth tappade ett slag och 38 placeringar andra dagen och är delad 47:a på fyra under par, åtta slag bakom Snedeker.

Övriga svenskar missade kvalgränsen, närmast var Henrik Norlander som var på par efter 36 hål vilket var tre slag för mycket.

Carl Petterson var två över och Jonas Blixt sex över par.

Ställningen

Se ett sammandrag från Hawaii här nedanför

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  TV: Se PGA-proffsets närspelsyips
  Igår
  Parnevik inspireras av Stenson
  • TV: Hemma hos – Andrew "Beef" Johnston
   Julgranen är fortfarande framme, emoji-kuddar finns överallt. Och Andrew "Beef" Johnston visar vad han har i kylen. Så här bor publikfavoriten.
  • Spieths skor smartare än tidigare
   Jordan Spieth hade svårt att hänga med i toppen av ledartavlan när Henrik Stenson och Phil Mickelson duellerade. Men han kan glädjas åt att han brände 1 984 kalorier. Den informationen fick han från sina skor.
  • Banrekord och två svenskor topp-10
   I veckan avgörs EM Dam på Hooks utanför Jönköping. Två svenskor är topp-10 efter två varv.
  • Hon blir Annika Sörenstams första vicekapten
   Annika Sörenstam har gjort sitt första val som Solheim Cup-kapten. Catriona Matthews blir vicekapten för det europeiska laget, som är ute efter revansch.
  • Dustin öppnade starkt i Kanada
   Dustin Johnsons formtopp bara fortsätter. Efter sina två segrar på senare tid leder han nu Canadian Open efter första ronden.