Donald: Jag funderade på att sluta

Donald: Jag funderade på att sluta

Det var i maj i fjol som Luke Donald hade seriösa tankar på att sluta spela golf. Mindre än tre år tidigare hade han varit bäst i världen och nu, som rankad 78 i världen, har han flera stora utmaningar att klara av om han ska lyckas bättre 2016.

I en intervju med The Telegraph berättar Luke Donald om hur han under 2015 hade tappat suget för att fortsätta spela golf. Men än har han inte gett upp hoppet om att återigen befinna sig bland världens absoluta elit av golfspelare.

"Jag tyckte inte att det var roligt och hade svårt att finna något ljus i tunneln. Men sen sa jag till mig själv att det var dags att växa upp och inse hur tur jag har. Jag kunde fortfarande spela golf på heltid," berättade Luke Donald.

Han tog hjälp av sportpsykologen Dr Michael Gervais för att förbättra sitt självförtroende och på det sättet börja klättra på världsrankingen. 

"Han sa till mig att det är upp till mig att bestämma vilken inställning jag ska ha."

Och det gav resultat. Under året kvalificerade han sig till både US Open och The Open. Men de riktiga toppresultaten var inte där. Som bäst kom han femma under den föregående säsongen.

"Jag har en bit kvar att gå men jag jag är säker på att jag kan nå upp till den nivå jag spelade på för några år sedan. Jag var nästan där i slutet av förra året, det var bara det sista som saknades. Om jag bara kan vinna en tävling tror jag att självförtroendet kommer att komma tillbaka. Men jag är optimistisk inför framtiden," berättade Donald.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!