Kanonrond av Lingmerth

Foto: Getty David Lingmerth storspelade under tredje dagens 66:a på Kapalua

Efter två godkända men i sammhanget för höga inledningsronder fick det svenska hoppet, David Lingmerth, äntligen lite utdelning under tredje dagen av Tournament of Champions på Hawaii. Åtta birdies, en bogey och elva par innebar ett hopp upp åtta placeringar och nu har Lingmerth bra häng på topp-tio.

David gjorde bogey direkt på ettan men kontrade tillbaks med tre birdies på de fyra kommande hålen och på sista nio kom fyra birdies mellan hål 11-15. Tyvärr treputtade svensken sista hålet för par men gjorde ändå en av tredje dagens bästa scorer.

Allra bäst under lördagen spelade Brooks Koepka som gick tio under par trots att även han bara mäktade med par på sista ganska beskedliga par-femman.

I ledningen återfinns storspelande världsettan Jordan Spieth som verkligen kör över allt just nu. Han gick åtta under tredje dagen, är 24 under par totalt, och har en realistisk chans att slå Ernie Els rekord från 2003 på 31 under par i en 72-hålare.

 

 

Foto: Getty Världsettan Jordan Spieth går in i slutronden på Hawaii med fem slags ledning

– Det är ett roligt mål att se framför sig och jag tror att det är bättre att titta uppåt än att bara försöka hålla spelare bakom sig. Jag tror att det står mellan Brooks, Patrick och mig själv, ta i trä. Att försöka nå 30 under par till att börja med vore stort för mig, så lågt har jag aldrig varit, sa Spieth efter ronden.

Spieths avslutande eagle på sista kom efter ett magnifikt andraslag som rullade fram och nosade på hålet innan bollen smet förbi på låga sidan. 

Ledningen inför sista ronden är nu fem slag före Koepka och Spieth tänker inte bromsa.

– Spelare kommer att ösa i birdies innan jag ens går ut men jag kommer definitivt att behöva skjuta på 60-talet och behöver fortsäatta hålla aggressiviteten uppe.

Se Spieth nästan göra albatross nedan

Ställningen

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!