Foto: Getty Den 22-åriga sydafrikanen Brandon Stone tog sin första ET-seger på Glendower GC

Hemmadominans i Sydafrika

Det kan ha varit genombrottet för ännu en sydafrikansk storspelare vi såg vid BMW SA Open idag.

22-årige Brandon Stone blev den yngste segraren i sitt eget nationella mästerskap som är det äldsta efter The Open Championship. Och många tror att Stones första ET-seger kommer att följas av många fler.

– Att följa i spåren av Ernie Els, Retief Gosse, Trevor Immelman och alla andra namnen på bucklan känns väldigt speciellt. Det här en så prestigefull tävling, särskilt för oss hemmaspelare, sa en mycket rörd Brandon Stone efter segern.

Under slutronden ryckte Stone åt sig en femslagsledning tidigt men det skulle komma dramatik och det satt stenhårt inne till sist. Efter fem bogeys på sex hål mitt under ronden var det tajt men Stone tog sig samman, gjorde fyra birdies på vägen hem och vann till slut med två före Christiaan Bezuidenhout, också han sydafrikan.

– Det här känns för bra för att vara sant och jag har svårt att hantera känslorna just nu. Trots att jag tappade mycket i mitten kände jag mig aldrig nedslagen och efter birdien på tolvan fick jag tillbaks energin, sa Stone.

På tredje plats kom engelsmannen Daniel Brooks och sedan följde fem sydafrilkanska namn i resultatlistan.

Enda svensk som klarade kvalgränsen var Johan Carlsson och han avslutade med 71 slag och blev 66:e man.

Slutställning

Relaterade artiklar

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  Björk har tätkänning i Frankrike
  • Dustin utmanas av amatör
   En kanadensisk amatör jagar US Open-segraren Dustin Johnson i Canadian Open. Men toppen är ett getingbo och 15 spelare är inom tre slag.
  Igår
  Parnevik inspireras av Stenson
  • TV: Hemma hos – Andrew "Beef" Johnston
   Julgranen är fortfarande framme, emoji-kuddar finns överallt. Och Andrew "Beef" Johnston visar vad han har i kylen. Så här bor publikfavoriten.
  • Spieths skor smartare än tidigare
   Jordan Spieth hade svårt att hänga med i toppen av ledartavlan när Henrik Stenson och Phil Mickelson duellerade. Men han kan glädjas åt att han brände 1 984 kalorier. Den informationen fick han från sina skor.
  • Dustin öppnade starkt i Kanada
   Dustin Johnsons formtopp bara fortsätter. Efter sina två segrar på senare tid leder han nu Canadian Open efter första ronden.
  • Hon blir Annika Sörenstams första vicekapten
   Annika Sörenstam har gjort sitt första val som Solheim Cup-kapten. Catriona Matthews blir vicekapten för det europeiska laget, som är ute efter revansch.
  • Banrekord och två svenskor topp-10
   I veckan avgörs EM Dam på Hooks utanför Jönköping. Två svenskor är topp-10 efter två varv.