5de48382006df

Blogg

Nu byggs läktaren – för tävlingen i februari

16:e hålet på TPC Scottsdale. Ett av de mest kända golfhålen i världen. Foto: Getty Images Läktaren under uppbyggnad. Foto: Oskar Åsgård PGA TOUR. I februari är det dags för Waste Management Phoenix Open på TPC Scottsdale igen. I slutet av november började de bygga läktarna som omringar berömda publikhålet, 16, 148 meter par 3.

Text: Olof Åsgård • 2015-12-11 Uppdaterad 2015-12-11
Nu byggs läktaren – för tävlingen i februari
16:e hålet på TPC Scottsdale. Ett av de mest kända golfhålen i världen. Foto: Getty Images
Nu byggs läktaren – för tävlingen i februari
Nu byggs läktaren – för tävlingen i februari
Läktaren under uppbyggnad. Foto: Oskar Åsgård

PGA TOUR. I februari är det dags för Waste Management Phoenix Open på TPC Scottsdale igen. I slutet av november började de bygga läktarna som omringar berömda publikhålet, 16, 148 meter par 3.

Under tävlingen samlas 30 000 personer på arenan som omringar 16:e hålet för att njuta av spelet.

För att hinna klart i tid börjar arrangörerna bygga upp läktarna knappt fyra månader innan tävlingen drar igång.

Varför byggs inte en riktig läktare som blir en del av anläggningen året om?

– Ett par saker gör det svårt. Det ena är skuggan, speciellt under den här tiden på året. När vi har läktaren uppe hamnar en stor del av 16 i skugga nästan hela dagen. Vi skulle få stora problem att få gräset växa om läktarna var där året om. Det andra är att en permanent lösning skulle ställa högre krav på konstruktionen och det skulle behövas hissar och toaletter, säger Brad Williams, General Manager TPC Scottsdale, till Golf Digest.

Men en permanent lösning skulle förmodligen höja banans rykte ytterligare. När tävlingen är över och läktaren nedmonterad blir 16:e hålet som vilket standard par-3 som helst på 150 meter.

– Det är ganska roligt när gäster spelar under sommaren. De säger “Var det allt? Var det 16? Seriöst?”, säger Brad Williams.


Text: Olof Åsgård • 2015-12-11
BloggTournytt
Scroll to Top