2015 Australian Open – Day 4

Blogg

Jones vann trots bedrövlig start

Foto: Getty The Australian Champion, Matt Jones, sträcker armen i luften efter sista putten i Sydney En normal dag hade ledaren Matt Jones spel sista dagen aldrig räckt till seger. Jones inledde sista ronden med bogey-dubbel och slog sedan till med en trippelbogey på nionde efter bland annat ett vattenbesök. Men när sista putten på

Text: Martin Strömberg • 2015-11-29 Uppdaterad 2015-11-29
Jones vann trots bedrövlig start
Foto: Getty The Australian Champion, Matt Jones, sträcker armen i luften efter sista putten i Sydney

En normal dag hade ledaren Matt Jones spel sista dagen aldrig räckt till seger. Jones inledde sista ronden med bogey-dubbel och slog sedan till med en trippelbogey på nionde efter bland annat ett vattenbesök.

Men när sista putten på 18:e tog ett halvt varv innan den beslutade sig för att trilla i stod Sydneysonen ändå som segrare.

– Jag fick jobbet gjort men det var inte vackert och det var mycket stress och dåliga slag idag, sa 35-åringen.

Världsettan Jordan Spieth fick nämligen heller inte spelet att stämma. Han hade chansen hela vägen att koppla greppet men fick nöja sig med en avslutning på par, det var ett slag för mycket för särspel.

Istället kom hotet från spelare längre ner i fältet. Adam Scott hittade plötsligt spelet och gick sex under sista dagen och delade andraplatsen med Spieth. 

Dagens man var annars australiern Rod Pampling. Efter en inledande bogey gick han elva under de sista 17 hålen och blev ensam fyra. Han slog också Spieths banrekord på The Australian Club från ifjol med två slag. 

Pampling var nästan i chock efteråt och kvalificerade sig via fjärdeplatsen för The Open 2016.

– Det har inte sjunkit in än. Jag slog bollen bra hela veckan utan att få utdelning och idag föll det på plats. Det var riktigt kul att se mig själv spela bra idag.

För Jones innebar segern den andra stora titeln 2015 då han också vann Shell Houston Open tidigare i år.

Slutställning, Australian Open

Snart är det dags för Julkalendern


Svenskens rond med Donald Trump


Alec Backhurst avled på golfbanan


”Det kändes som jag blev överkörd av ett tåg”


Text: Martin Strömberg • 2015-11-29
BloggTournytt
Scroll to Top