Alfred Dunhill Championship – Day Four

Blogg

Historisk Schwartzel vill ha major i Sydafrika

Foto: Getty Sydafrikanen Charl Schwarzel sträcker armarna mot skyn efter sin fjärde seger på Leopard Creek Som väntat lyckades inga rubba sydafrikanen Charl Schwartzel sista ronden av Alfred Dunhill Championship. Den 31-årige hemmaspelaren seglade ifrån sista nio sista dagen och att säga att Leopard Creek är hans favoritbana i cärlden är nästan en underdrift. Dagens

Text: Martin Strömberg • 2015-11-29 Uppdaterad 2015-11-29
Historisk Schwartzel vill ha major i Sydafrika
Foto: Getty Sydafrikanen Charl Schwarzel sträcker armarna mot skyn efter sin fjärde seger på Leopard Creek

Som väntat lyckades inga rubba sydafrikanen Charl Schwartzel sista ronden av Alfred Dunhill Championship. Den 31-årige hemmaspelaren seglade ifrån sista nio sista dagen och att säga att Leopard Creek är hans favoritbana i cärlden är nästan en underdrift. Dagens seger var hans fjärde här och han blev den tredje sydafrikanen att nå tio ET-segrar totalt efter Ernie Els och Retief Goosen. Sjua av dessa tio har vunnits hemma i Sydafrika.

– Jag älskar den här platsen och önskar att vi kunde spela majors här, sa en överlycklig Schwarzel efter sin triumf.

Han vann med fyra slag före fransmannan Gregory Bourdy, som i sin tur följdes av landsmännen Hebert på tredje plats och Gros på fjärde.

– Jag fick igång spelet på allvar sista nio och kände att jag behövde göra några birdies för att hålla undean, sa segraren, som gick på 70 slag sista dagen.

För svensk del blev det en delad elfteplats för Mikael Lundberg som bästa placering. Niclas Fasth blev delad 44:a medan Jens Fahrbring och Linus Gillgren delade 51:a.

Slutställning, Alfred Dunhill Championship


Text: Martin Strömberg • 2015-11-29
BloggCharl SchwartzelTournytt
Scroll to Top