2015 Australian Open – Day 3

Blogg

Caddiens utskällning väckte Spieth

Foto: Getty Michael Greller väckte sin spelare med några tuffa ord vid femte tee Trots lite smågnäll över rostighet och över att vara mitt inne i en träningsperiod dunkar dieselmotorn Jordan Spieth vidare med oförminskad kraft. Inför avslutningen av Australian Open är han nu uppe på andraplatsen och alla som tror att han inte vinner

Text: Martin Strömberg • 2015-11-28 Uppdaterad 2015-11-28
Caddiens utskällning väckte Spieth
Foto: Getty Michael Greller väckte sin spelare med några tuffa ord vid femte tee

Trots lite smågnäll över rostighet och över att vara mitt inne i en träningsperiod dunkar dieselmotorn Jordan Spieth vidare med oförminskad kraft. Inför avslutningen av Australian Open är han nu uppe på andraplatsen och alla som tror att han inte vinner räcker upp en hand.

Med ronderna 71-68-67 har han metodiskt klättrat genom fältet och har nu bara australiern Matt Jones tre slag före sig.

– Det här var min bästa kämparond som jag kan komma ihåg, sa Spieth efter sin vändning av en strulrond till en kanonrond.

Med tanke på att världsettan var tre över par efter fyra hål tredje dagen så förstår man känslan. Han inledde dagen med tre slarvbogeys och var helt ur slag både mentalt och tekniskt.

– Jag var osynkad och slarvig med både beslut och genomförande, berättade Spieth.

Men efter bogeyn på fyran klev caddien Michael Greller in i handlingen. Han väckte sin spelare med några väl valda ord på väg till femmans tee.

– Han sa: “Nu slutar vi med den här skiten. Inget mer gnäll på dig själv, nu börjar vi träffa greener. Vi har en del lätta hål framför oss”, berättar Spieth.

Och de tuffa orden fick effekt direkt. Från femman och in gick han sju under par och parkerar på ensam andraplats inför söndagens spel. Och Matt Jones kommer att få svårt att stå emot en Jordan Spieth, om världsettan vaknar på rätt sida sista dagen. Men Spieth själv valde en ganska låg attityd i snacket efter ronden.

– Matt har spelat bäst hittills och jag måste på något vis höja mitt spel och ta in flera slag i morgon, sa Spieth.

Jones å sin sida skulle naturligtvis inget hellre vilja än att ta hem sitt eget lands mästerskap och han kommer att fortsätta att mata mycket greenträff och spela på säkra sidan av de flesta pinnarna.

– Jag har en tendens att bli för aggressiv precis som många andra spelare. Men jag försöker inte göra birdie på alla hål, jag försöker däremot att ge mig chanser till birdie på alla hål. Att vinna här hemma har varit en dröm länge och jag ska göra allt för att lyckas, sa Jones efter 67-68-68.

Ställning, Australian Open

Domarna stressade Spieth


Snart är det dags för Julkalendern


Leoparder på banan och Svart Mamba i ruffen


12-åringens tuffa fråga till världsettan


Text: Martin Strömberg • 2015-11-28
BloggJordan SpiethTournytt
Scroll to Top