2015 Australian Open – Day 2

Blogg

Domarna stressade Spieth

Foto: Getty Världsettan lyckades bemästra både domare och bana under andra dagen av Australian Open Världsettan Jordan Spieth klättrade under andra dagen av Australian Open. Men det blev en stressfylld och inte helt odramatisk 68:a i kortet andra dagen. – Det var jobbigt och vi tappade mark. Sedan när vi väl var på väg ikapp

Text: Martin Strömberg • 2015-11-27 Uppdaterad 2015-11-27
Domarna stressade Spieth
Foto: Getty Världsettan lyckades bemästra både domare och bana under andra dagen av Australian Open

Världsettan Jordan Spieth klättrade under andra dagen av Australian Open. Men det blev en stressfylld och inte helt odramatisk 68:a i kortet andra dagen.

– Det var jobbigt och vi tappade mark. Sedan när vi väl var på väg ikapp bollen framför slog Lee (Westwood) bollen över tevetornet på 13:e, berättade Spieth efter ronden.

Han och hans spelpartners Geoff Ogilvy och Lee Westwood hamnade på klockan och domarna följde bollen till dess att de hämtat in avståndet. Men det verkade trots allt inte påverka spelet. Spieth sköt 68:a medan Westwood (72) och Ogilvy (71) höll ihop scorerna helt okej.

– Det var lite stressigt och det är aldrig bra, sa Spieth.

I ledningen efter halva tävlingen finns hemmaspelaren Matt Jones på sju under. Jones är ett slag före en annan australier, Todd Sinnott och ytterligare ett före en grupp bestående av fem spelare, bland andra titelförsvararen Spieth.

Noterbart är att en av de stora hemmafavoriterna, Adam Scott, föll tillbaks efter 73 slag andra dagen.

Svenske Daniel Chopra slutade totalt 20 över par efter 36 hål i de svårbedömda vindarna.

Ställningen, Australian Open

 

Greenernas konung


”Det kändes som jag blev överkörd av ett tåg”


Spieth fem efter Down Under


Sugen på ett palats i Dubai?


Text: Martin Strömberg • 2015-11-27
BloggJordan SpiethTournytt
Scroll to Top