5de4847559bff

Blogg

”Lite ringrostigt”

Anna Nordqvist känner inte av skadan i magmuskeln. Foto: Göran Söderqvist CME Group Tour Championship LPGA TOUR. Inför Blue Bay LPGA i Kina för tre veckor sedan ådrog sig Anna Nordqvist en skada i en magmuskel och tvingades dra sig ur tävlingen. Smärtan blev för stor och svenskan var orolig över att hon inte skulle

Text: Olof Åsgård • 2015-11-20 Uppdaterad 2019-12-11
”Lite ringrostigt”
Anna Nordqvist känner inte av skadan i magmuskeln. Foto: Göran Söderqvist

CME Group Tour Championship

Datum: 19 – 22 november 2015

Spelplats: Tiburón Golf Club, Naples, Florida

Par: 72

Längd: 5 980 meter

Titelförsvarare: Lydia Ko (–10)

 
Svenskor i fältet:

D22. Anna Nordqvist, –1, 71

D52. Pernilla Lindberg, +2, 74

LPGA TOUR. Inför Blue Bay LPGA i Kina för tre veckor sedan ådrog sig Anna Nordqvist en skada i en magmuskel och tvingades dra sig ur tävlingen. Smärtan blev för stor och svenskan var orolig över att hon inte skulle kunna tävla i veckans tourfinal.

Men hon återhämtade sig och efter första dagens spel i CME Group Tour Championship ligger Nordqvist på delad 22:a plats efter 71 slag i dag, ett under par. 

– Jag fick ingen vidare start i dag men hämtade upp mig och spelade faktiskt bra. Tycker jag kontrollerade bollen i vinden både från tee och in till green och hade några bra birdies på slutet, säger Anna Nordqvist till Svensk Golf.

Ronden började med en dubbelbogey och hon var två över par efter tio hål. Men hon avslutade starkt och är fem slag bakom ledarinnan Austin Ernst.

– Det var framförallt skönt att vara tillbaka och kunna spela sista tävlingen. Det har varit lite ringrostigt i veckan. Jag kunde inte slå fulla drivar förrän i tisdags så jag har tappat några meter med drivern när jag har varit borta. Jag har inga större smärtor i magmuskeln just nu, vilket är skönt men jag gjorde ingenting på två och en halv vecka. Varken golf eller gym, säger Nordqvist och fortsätter:

– Det är några slag upp men jag tycker det känns bra och även om banan inte är en av mina favoritbanor så ser jag fram mot fortsättningen av tävlingen.

Pernilla Lindberg fick en sämre start på tourfinalen. Hennes öppningsvarv började dock bra med två snabba birdies men sen gick det sämre och Lindberg kom in två över par och ligger på delad 52:a plats.

 

Aktuell ställning CME Group Tour Championship

Race to the CME Globe

 

 

 


Text: Olof Åsgård • 2015-11-20
BloggTournytt
Scroll to Top