5de4860b13e04

Blogg

Dansk rookie vann i Indien

Det var lite upp och ner sista dagen för danska rookien Emily Pedersen. Men till slut lyckades 19-åringen knyta ihop tävlingen och vinna sin första ET-seger. Trots bogeys på de två sista hålen lyckades hon hålla undan då även tvåan Cheyenne Woods avslutade svagt. Amerikanskan gjorde dubbelbogey på det 72:a hålet. Vinnarresultatet på den tuffa

Text: Martin Strömberg • 2015-10-25 Uppdaterad 2015-10-25

Det var lite upp och ner sista dagen för danska rookien Emily Pedersen. Men till slut lyckades 19-åringen knyta ihop tävlingen och vinna sin första ET-seger. Trots bogeys på de två sista hålen lyckades hon hålla undan då även tvåan Cheyenne Woods avslutade svagt. Amerikanskan gjorde dubbelbogey på det 72:a hålet.

Vinnarresultatet på den tuffa banan blev så högt som på par. och segermarginalen ner till tvåorna blev ett slag.

Svenska Camilla Lennarth slutade på delad 20:e plats, elva slag efter den segrande danskan, och svenskan var inte helt nöjd efteråt.

–  Jag har spelat bättre än scoren visar men golfbanan vi spelat är det knasigaste någonsin. Sista nio kan vara bland de tuffast jag spelat. Egentligen designad av Gary Player men när han kom på inspektion så hade den indiska ägaren gjort sina egna ändringar till hålen – både på greener och layouten, berättar Lennarth.

Det blev danskt även på delad andraplats genom Malene Jorgensen och finskt på åttonde genom Ursula Wikstrom.


Text: Martin Strömberg • 2015-10-25
BloggCamilla LennarthEmily PedersenTournytt
Scroll to Top