2014 Sime Darby LPGA – Day 4

Blogg

“Vi känner oss som superstjärnor”

LPGA TOUR. Denna vecka gör touren som bekant ett stopp i Sydkorea för Keb Hana Bank Championship. Och med tanke på landets närmast bottenlösa källa av talangfulla kvinnliga golfare är det inte så konstigt att publiken flockas till banorna när det vankas stortävling.  En som fått känna på hur det är att spela inför den

Text: Daniel Eriksson • 2015-10-16 Uppdaterad 2015-10-16

LPGA TOUR. Denna vecka gör touren som bekant ett stopp i Sydkorea för Keb Hana Bank Championship. Och med tanke på landets närmast bottenlösa källa av talangfulla kvinnliga golfare är det inte så konstigt att publiken flockas till banorna när det vankas stortävling. 

En som fått känna på hur det är att spela inför den hänförda publiken denna veckan är Pernilla Lindberg, som under de två inledande varven fått spela med två sydkoreanska spelare. Och det är en erfarenhet hon sent kommer att glömma. 

– Det har varit rätt påfrestande med mycket hemmapublik som tar många bilder på sina spelare. Dessutom är det rätt mycket liv och rörelse när det är min tur att slå. Samtidigt är det bra träning för mig att kunna hålla fokus i sådana lägen. Men framförallt är det superkul och otroligt inspirerande att spela framför den koreanska publiken, de får verkligen oss damgolfare att känna oss som superstjärnor. 

Dessutom är Pernillas svingtränare – Patrik Jonsson – på plats denna veckan i Sydkorea. Inte undra på att Pernilla Lindberg trivs och spelar bra golf. 

Tas premiärsegern i Sydkorea?


Kraftig stukning hämmar Nordqvist


Text: Daniel Eriksson • 2015-10-16
BloggTournytt
Scroll to Top