U.S. Open – Round Two

Blogg

Mycket mellanmjölk i Portugal

Varken himmel eller helvete. Så kan man sammanfatta de blågula spelarnas prestationer under fredagens runda av Portugal Masters. Duon Kristoffer Broberg och Johan Carlsson hade båda ett intressant slagläge efter det inledande varvet, men lyckades inte förvalta läget fullt ut.  Broberg (-6) är bäste svensk så här långt efter en svängig runda med sex birdies

Text: Daniel Eriksson • 2015-10-16 Uppdaterad 2015-10-16

Varken himmel eller helvete. Så kan man sammanfatta de blågula spelarnas prestationer under fredagens runda av Portugal Masters. Duon Kristoffer Broberg och Johan Carlsson hade båda ett intressant slagläge efter det inledande varvet, men lyckades inte förvalta läget fullt ut. 

Broberg (-6) är bäste svensk så här långt efter en svängig runda med sex birdies och fem bogeys, resten par. Det räcker till en delad 22:a plats, åtta slag efter den suveräne ledaren Andy Sullivan. 

Johan Carlsson och Mikael Lundberg, båda tre under par, är övriga svenskar som får spela vidare över helgen. För Lundberg kan det visa sig livsviktigt, då han inför den näst sista tävlingen av den ordinarie säsongen ligger på 114:e plats på Race to Dubai-rankingen, där de 110 främsta säkrar tourkortet till nästa säsong. Därför är varje poäng skåningen kan spela in i Portugal av yttersta vikt. 

Morgondagens runda är tidigarelagd till shotgunstart med start 08.00 lokal tid på grund av ett oväder som är påväg in över den portugisiska sydkusten. Därför får ovanstående trio gå upp med tuppen.

Man får även skänka Niclas Fasth (par totalt) en tanke en kväll som denna. Med sin 145:e plats på rankingen var en framskjuten placering denna veckan absolut nödvändigt och han såg länge ut att klara cutten. Men en retlig dubbelbogey på det 16:e hålet för dagen gjorde att han missade cutten med minsta möjliga marginal. 

Magnus A Carlsson (+2), Joakim Lagergren (+2), Pelle Edberg (+3) och Johan Edfors (+5) har också spelat klart för den här gången. 

Svenskduo hugger i Portugal


Text: Daniel Eriksson • 2015-10-16
BloggTournytt
Scroll to Top