The Presidents Cup – Round Three

Blogg

Kaptenens son avgjorde för USA

Foto: Getty Images Bill Haas gjorde pappa Jay stolt och avgjorde Presidents Cup för USA. PRESIDENTS CUP. USA vann Presidents Cup 2015. De besegrade Internationella laget med 15.5 mot 14.5. Och allt kom ner till den tolfte och sista singelmatchen mellan kapten Jay Haas son Bill och hemmaspelaren Sangmoon Bae. Tidigare var det lite fördel för

Text: Olof Åsgård • 2015-10-11 Uppdaterad 2015-10-11
Kaptenens son avgjorde för USA
Foto: Getty Images
Bill Haas gjorde pappa Jay stolt och avgjorde Presidents Cup för USA.

PRESIDENTS CUP. USA vann Presidents Cup 2015. De besegrade Internationella laget med 15.5 mot 14.5. Och allt kom ner till den tolfte och sista singelmatchen mellan kapten Jay Haas son Bill och hemmaspelaren Sangmoon Bae.

Tidigare var det lite fördel för det Internationella laget. Men det vände när Chris Kirk satte en långputt på 18:e hålet och tvingade Anirban Lahiri att sätta för att dela matchen. Han missade och Kirk tog en mycket viktig poäng för amerikanarna.

När de andra matcherna slutade en efter en började alla blickar riktas mot sista matchen mellan Bill Haas och Sangmoon Bae.

Branden Grace förblev obesegrad och tog sin femte poäng för det internationella laget i tävlingen när han slog Matt Kuchar med 2/1. Då var ställningen 14.5 –14.5 och allt skulle avgöras i sista matchen.

Haas var länge ett upp och när spelarna delade 17:e var det klart att det inte skulle bli en internationell seger. Men de kunde fortfarande dela matchen om Bae vann 18:e hålet.

Det lyckades inte sydkoreanen med utan slog en för kort pitch och Bill Haas vann inför ögonen på sin pappa och kapten. USA tog därmed hem sjätte raka Presidents Cup.

 

Resultat Presidents Cup 2015  

 

 

 

 


Text: Olof Åsgård • 2015-10-11
BloggTournytt
Scroll to Top