Challenge de Catalunya – European Challenge Tour: Day One

Blogg

Tajt om platserna till Challenge Tour

NT (H). Tourfinalen Vellinge Open på Ljunghusen har varit en blåsig tillställning. Under inledningsvarvet i torsdags blåste det så mycket att endast en spelare noterades för en score under par – Erik Oja. Under fredagen avtog vinden och scorerna blev bättre. Efter två dagars spel leder dansken Mark F Haastrup med tre slag, totalt sex under

Text: Olof Åsgård • 2015-10-09 Uppdaterad 2015-10-09

NT (H). Tourfinalen Vellinge Open på Ljunghusen har varit en blåsig tillställning. Under inledningsvarvet i torsdags blåste det så mycket att endast en spelare noterades för en score under par – Erik Oja.

Under fredagen avtog vinden och scorerna blev bättre. Efter två dagars spel leder dansken Mark F Haastrup med tre slag, totalt sex under par efter 65 slag i dag.

– Det var fantastiskt bra, jag slog många fina slag och satte puttarna. Det var betydligt lugnare med vinden i dag, trots att det ändå blåste en hel del. Men det var stor skillnad. Kul att leda tävlingen och i morgon blir det spännande, det är mycket pengar på spel, säger Mark F Haastrup till Nordea Tour.

Vinnaren får 60 000 kronor.

Vem som vinner Nordea Tourfinalen blir spännande. Än mer spännande är kampen om den femte och sista platsen på Nordic Golf League-rankingen som ger ett fullvärdigt kort på Challengetouren nästa säsong.

Just nu ser det ut som att dansken Daniel Lökke, just nu femma, behåller den men flera spelare har chans att gå ikapp och förbi Lökke. I morgon avgörs tourfinalen och slutställningen i Nordic Golf League fastställs.

 

Rankingen just nu:

1. TAPIO PULKKANEN, 62 410 poäng

2. EIRIK TAGE JOHANSEN, 42 640 poäng

3. ERIK BLOM, 38 260 poäng

4. KRISTIAN KROGH JOHANNESEN, 35 881 poäng

5. DANIEL LÖKKE, 33 289 poäng

6. BJÖRN HELLGREN, 32 862 poäng

7. SIMON FORSTRÖM, 32 247 poäng

Aktuell ställning Vellinge Open


Text: Olof Åsgård • 2015-10-09
BloggTournytt
Scroll to Top