The Presidents Cup – Round Two

Blogg

Internationella laget knappar in

PRESIDENTS CUP. Efter torsdagens foursome tog USA ledningen i Presidents Cup med 4–1 och amerikanarna var fulla av självförtroende. När bästbollarna slog ut på fredagen hade de internationellas kapten Nick Price stuvat om i alla par och hoppades på uppryckning. Han lyckades med taktiken och när bästbollarna spelat klart är Internationella laget endast ett poäng bakom

Text: Olof Åsgård • 2015-10-09 Uppdaterad 2015-10-09

PRESIDENTS CUP. Efter torsdagens foursome tog USA ledningen i Presidents Cup med 4–1 och amerikanarna var fulla av självförtroende.

När bästbollarna slog ut på fredagen hade de internationellas kapten Nick Price stuvat om i alla par och hoppades på uppryckning.

Han lyckades med taktiken och när bästbollarna spelat klart är Internationella laget endast ett poäng bakom USA inför lördagens foursome.

Jason Day och Adam Scott hade en jämn match mot jänkarna Phil Mickelson och Zach Johnson. Day var piskad att sätta en tremetersputt på sista hålet för att dela matchen. Han lyckades och ordnade en halv poäng.

Tidigare hade en ovanligt blek Jordan Spieth tillsammans med Dustin Johnson förlorat stort mot Louis Oosthuizen och Branden Grace. Sydafrikanerna har vunnit två av två matcher och vann bästbollen med 4/3.

Flest applåder fick Sangmoon Bae när han avgjorde till Internationella lagets fördel på 18 green. Sydkoreanen och hemmasonen Bae sänkte sin birdieputt från fyra meter och besegrade Rickie Fowler och Jimmy Walker med 1/0. Baes spelpartner Danny Lee var ödmjuk efteråt.

– Jag bidrog egentligen inte med någonting i dag, säger Lee till touren.

J.B Holmes och Bubba Watson slog Marc Leishman och Steven Bowditch med 2/0 och tog USA:s enda poäng. Charl Schwartzel och Thongchai Jaidee besegrade Chris Kirk och Bill Haas med 2/1.

 

Inför helgen är ställningen:

USA 5.5

Internationella 4.5 


Text: Olof Åsgård • 2015-10-09
BloggTournytt
Scroll to Top