Fyra fina banor att spela i höst

Plusgraderna är färre och vindarna friskare men förutsättningarna för golf är fortfarande utmärkta.

Fyra fina banor att spela i höst
Åtvidaberg (stora bilden), Ringenäs (ovan från vänster), Fjällbacka och Vara-Bjertorp är värda ett besök i höst. //Foto: Klubbarna

Åtvidabergs GK: Sjönära klassiker.
Greenfee: 300–400 kr. 
Känt för närliggande klassiska Trädgårdshotellet och inte minst Långa Sjö – par 5-hålet som löper längs Bysjön. Banan ligger i ett mjukt böljande landskap och flera hål kantas av fina gamla ekar. Ett samtalsämne och vattendelare brukar vara det femte hålet, där greenen är utkarvad i en slänt.

Fjällbacka GK: Ta dig till dalen.
Greenfee: 380–530 kr.
Seasidebana med linkskänsla, byggd i en dalgång utmed Anrås­­älven. Hummergolfen i slutet av september är en klassiker.

Foto: Fjällbacka GK

Ringenäs GK: Hål med utsikt.
Greenfee: 395–495 kr. 
Utsikten över Laholmsbukten från de avslutande hålen på två av Ringenäs niohålare är en höjdare. Havsvinden gör båda dessa kort­hål till en svårbedömd utmaning. En precisionskrävande promenad i frisk höstvind, som under åren förbättrats av Pierre Fulke och Magnus Sunesson. För den som vill maxa golfen är Ringenäs eget hotell en utmärkt lösning.

Vara-Bjertorp GK: Rätt och slätt. 
Greenfee: 450–475 kr
En platt bana på västgötaslätten men den saknar inte utmaningar. Ju längre in i ronden du kommer, desto mer ökar motståndet. Banan är en bekväm promenad men det gäller att ha koll på avstånden. Apropå avstånd, en bättre drive från klubbhuset väntar boende och mat i hög klass på välbesökta och weekendvänliga Bjertorp Slott.


Har du spelat någon av kvartetten?
Ja
54
14
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.