the Memorial Tournament presented by Nationwide – Round Three

Banor och resor

Landet du aldrig trodde att Jack Nicklaus skulle bygga en bana i

Snart kan Turkmenistan vara den nya golfdestinationen. Jack Nicklaus ska nämligen hjälpa till och bygga en golfanläggning i landet.

Text: Jesper Johansson • 2016-12-22 Uppdaterad 2016-12-22

Jack Nicklaus har sedan länge ritat och byggt golfbanor runt hela världen. Men hans nya projekt är ändå något som sticker ut.

Den 18-faldige majorvinnaren ska nämligen göra en golfbana i Turkmenistan.

2017 anordnar landet Asian Games, en asiatisk variant av OS, och golf är en av sporterna.

Därför vill landets president, Gurbanguly Berdymukhamedow, meddelade redan i oktober att han ville bygga en ny golfbana och det är Jack Nicklaus som ska skapa den.

– Jag vet inte riktigt varför presidenten vill ha en golfbana. Han har ungefär 2 500 personer som tillfälligt bor i Ashgabat som vill spela golf, och han vet att golf är en OS-sport och han ska anordna Asian Games nästa år. Han ville ha en golfbana klar till dess, säger Jack Nicklaus till Golf.com.

Sedan tidigare har presidenten låtit bygga tre stycken ishockeyrinkar i landet, som till stor del består av öken och som på sommar blir ungefär 49 grader varmt. Nu, när Jack Nicklaus ska bygga en golfanläggning i landet vill han dels ha en mästerskapsbana, men också en bana som är till för nybörjare.

Banorna kommer att byggas vid Kaspiska havet och ska vara spelklara till april.

Jack Nicklaus har också arbetat som banarkitekt i Sverige. När Ullna GC renoverades 2010 var det efter amerikanens ritningar.


Text: Jesper Johansson • 2016-12-22
Banor och resorBanorBanor & resorJack NicklausNyheter
Scroll to Top