En golfweekend i Rom

Rom är den eviga staden. Här kan du njuta av god golf och god mat.

En golfweekend i Rom
Parco dei Medici är en god anledning till att du ska ta med klubborna till Rom. //Foto: Jacob Sjöman

Hotellets shuttlebuss lämnar av oss i närheten av Forum Romanum (kulturminne: ✔) och en halvtimme senare kliver vi in på Hotel de Russies mysiga innergård. Här njuter vi av en uppfriskande aperol spritz och tittar på det fina folket. Magen har slagit pasta o'clock och en  kullerstensguppig taxiresa senare stiger vi in på restaurang Roscioli på Via dei Giubbonari.

Charketurier och snöbollsstora bollar med buffelmozzarella får stilla den värsta hungern innan vi beger oss in i kolhydraternas förlovade land.

Morgonen efter är jag fortfarande lätt pastastinn och konstaterar att bältet måste justeras en aning innan det är dags att slå ut på resortbanan Parco dei Medici, strax utanför Rom.

Det är kanske inte den bästa golfbanan för den som vill svinga loss i den italienska huvudstaden. Men som bas för en långhelg med golfinslag här är den svåröverträffad.

Närheten till flygplatsen tilltalar, liksom standarden på hotellet och dessutom är de 27 golfhålen alldeles utmärkta med lagom svårighetsgrad i trivsam parkmiljö.

Efter ronden väntar dessutom en gedigen lunchbuffé som gör att niohålaren efteråt är extra välbehövlig.

Sista dagen överger vi resortlivet och checkar in på boutiquehotellet G-Rough. Det småskaliga hotellet har läckert inredda rum, en snygg bar i lobbyn och ligger ett stenkast från det folkmyllrande Piazza Navona.

Kvällspasset inleder vi med en snabb caffe corretto på stående fot i en dörröppning innan vi promenerar vidare till resans slutmål – restaurang Maccheroni. För en resa till Rom blir inte riktigt komplett utan ett besök på denna läckerbit.

Här lägger vi alla funderingar kring GI åt sidan och beställer in vår egen tolkning av tre små rätter – som egentligen inte är särskilt små – amatriciana, carbonara och cacio e pepe. Den sistnämnda är lika enkel som briljant. Pasta. Smör. Svartpeppar. Parmesan. Och obscena mängder pecorino. Pastakoman är total och vi orkar på sin höjd kasta ett snabbt öga på Pantheon innan vi promenerar hem i den ljumma Romnatten redo att lämna den eviga staden med ett gott samvete.

 

JOHAN SUNDQVIST

webbred@svenskgolf.se

Jag har spelat golf i Italien!
Ja
14
6
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.