Banorna du ska spela efter LAndningen
En skärmflygare glider in över fyrans green på Torrey Pines South Course under PGA Tour-tävlingen Farmers Insurance Open. Foto: Foto: Getty Images

Banorna du ska spela efter LAndningen

Snart öppnar SAS en direktlinje från Sverige till Los Angeles. Här är banorna du ska spela efter ankomsten.

Scandinavian Airlines presenterade i veckan en ny långdistansförbindelse från Stockholm Arlanda.

14 mars 2016 är det dags för den första nonstop-flighten till Los Angeles och flygtiden är beräknad till 11 timmar och 25 minuter.

Det blir avgångar sju dagar i veckan under sommaren och fem, till sex avgångar per vecka vintertid.

– Flygförbindelser med USA:s västkust är avgörande för näringslivsutbytet mellan länderna. Dagens besked är därför mycket positivt för svensk konkurrenskraft samtidigt som det är ett viktigt kvitto i utvecklingen av Stockholm Arlanda Airport till Skandinaviens ledande flygplats, säger Torborg Chetkovich, koncernchef på Swedavia som driver Arlanda.

Golfbagen checkar du förstås in på resan och vid ankomsten finns det en rad spelmöjligheter.

Här är några av dem:

Torrey Pines.

Staden äger och driver Torrey Pines där de två 18-hålsbanorna har placerats ut på kullarna ovanför Stilla havet. South Course arrangerade US Open 2008 och gästas varje år av PGA Tour. Den vackra anläggningen ligger i ett rekreationsområde där skärmflygare ofta syns i närheten av golfarna.

PGA West.

I öknen två timmar från kusten. Anläggningen har sex banor. Palmer Course som står som värd för PGA Tour-tävlingen Humana Challenge är privat, precis som Jack Nicklaus och Tom Weiskopfs slingor. Du kan dock boka tider på resortbanorna Greg Norman, Nicklaus Tournament samt TPC Stadium.

Rancho Park.

Den kommunala banan som erbjuder bra priser och centralt läge var tidigare värd för Los Angeles PGA Tour-tävling som numera håller till på Riviera Country Club.

Trump National.

Varför inte en avslutande rond här innan flyget hem? Banan som breder ut sig intill havet ligger bara en halvtimme från flygplatsen LAX. Trump National rankas som en av delstaten Kaliforniens fem bästa av de som är öppna för allmänheten.

Redan nu går det direktflyg från Sverige till Kalifornien med Norwegian. Till våren finns alltså ytterligare ett alternativ.

Bild 1118406
Foto: Getty Images
Före hemresan från Los Angeles väntar en rond på Trump National.  

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!