Ny bana hyllas i Marocko
Assoufid Golf Club utsågs nyligen till Afrikas bästa nya bana 2014.

Ny bana hyllas i Marocko

Atlasbergen utgör en magisk fond, och banan är en riktig utmaning. Assoufid Golf Club i Marocko hyllas i golfvärlden.

Nyligen utsågs Assoufid Golf Club till 2014 års bästa nya bana i Afrika av World Golf Awards, och nu är den nominerad i tävlingen Marockos bästa golfbana 2015. Denna nya anläggning utanför Marrakech bjuder på sköna vyer och utmanande layout.

Out of Bounds säljer resor till anläggningen för de svenska golfarna. Banan är ny i utbudet och företagets representant Emil Falk var där  i februari för att undersöka vad som väntar golfaren på plats.

- Det är väldigt bra kvalitet på banan. De har jobbat med den och förbättrat den hela tiden. Den är riktigt utmanande och lite småtuff även från gul, där det exempelvis finns två par treor över 180 meter, säger Falk.

Besökaren kan enkelt själv spela banan och det finns inga krav på caddies, som det kan finnas på andra anläggningar.

- Marocko är ett spännande golfland och det kommer att växa ytterligare. Kungen har ju tydligt visat att han vill investera i golfen så det är helt klart på väg uppåt, säger han.

Assoufid Golf Club ligger strax söder om Marrakech och har Atlasbergens siluett som fascinerande fond i bakgrunden.

- Jag var tvungen att nypa mig i armen när jag kom hit första gången. Platsen för den här banan är idealisk, sa den skotske bandesignern Niall Cameron om banan som öppnade 2012.