Bulgarien nytt resmål för Easton Golf
Thracian Cliffs vid Cape Kaliakra-kusten. Foto: Easton Golf

Bulgarien nytt resmål för Easton Golf

Det finns flera högklassiga golfanläggningar vid Svarta Havet. Nu blir det enklare att ta sig dit när en researrangör och resort går ihop om charterflyg.

BlackSeaRama och Thracian Cliffs är båda ritade av Gary Player och femstjärniga Lighthouse Golf & Spa har en egen linksbana med utsikt över Svarta Havet. Alla tre anläggningar ingår i det utbud som Easton Golf erbjuder med premiär 4 april 2015. Miljön vid havet är spektakulär.

- Jag var nere för några veckor sedan och golfmässigt, visuellt, har jag aldrig sett något liknande. Det är det bästa jag sett. Det är en för bra destination för att inte erbjuda våra kunder. Jag hade höga förväntningar och de infriades, säger Robert Lundgren hos researrangören.

Banorna på kusten Cape Kaliakra har tidigare kunnat nås från Sverige men då med en längre och dyrare resa och med flygbyten. Nu går Lighthouse Golf & Spa och den svenska arrangören ihop om ett privatchartrat flyg för att golfarna ska kunna ta sig dit mer bekvämt. Det går att flyga både från Stockholm, tar runt 3,5 timme, och Köpenhamn som tar en timme mindre. Ena slingan blir direkt, den andra kräver en mellanlandning.

- Flyget startar på Arlanda och hämtar sedan upp folk i Köpenhamn och går därefter rakt ner till Varnas helt nya och fräscha flygplats. Sedan har de som flyger från Stockholm direktflyg hem, säger Robert Lundgren om upplägget.

Från Varna väntar en 45 minuter transfer norrut till Lighthouse. Banan är designad av Ian Woosnam och ligger utanför staden Balchick.

Resorna går i april och maj 2015, gör sedan ett uppehåll under sommaren och fortsätter därefter i september och oktober. Priset startar på 8 990 kronor för en vecka.

- Som vi ser det kan det här bli en jättestor framtida destination för svenska golfare, säger Lundgren.

Fotnot: Båda bilderna är från Thracian Cliffs.