5de48d6f2893a

Banor och resor

Lysande linksland i sydvästra England

I det senaste inlägget aviserade ju Bloggen att en liten semesterutflykt till Englands sydvästra hörn låg bakom hörnet.

Text: Svensk Golf • 2014-09-14 Uppdaterad 2014-09-14

Bild 1132353Bild 1132354

Bild 1132355

Bild 1132356

Nu är den gjord – och det finns en hel del spännande intryck att sortera bland. Först och främst kan man ju konstatera att det inte alls var någon dum plats att hänga på några dagar, eftersom de linksbanor som finns i krokarna är både vassa och prisvärda.

Att Saunton var en höjdare kändes väntat, eftersom Bloggen har hört idel lovord om klubbens båda – East och West – banor (100 pund för en dag med bägge banor). Jag kan på rak arm inte hitta speciellt många brittiska anläggningar som har två banor av så hög klass. Vanligen är det ju en tydlig förstabana som kompletteras med en betydligt mediokrare tvåa /Turnberry är dett lysande exempel), men så var inte fallet på Saunton. Kanske är det bara St Andrews, Ballybunion, Wentworth och Walton Heath som kan mäta sig i det avseendet – eller glömmer jag nån?

Royal North Devon (Westward Ho!) stod också på menyn och även om det är talande att banan är Englands äldsta links, så kändes det som ett osäkrare kort, då åsikterna om banan går isär. Och efter två hål så var Bloggens tumme tydligt på väg nedåt. Men sedan kom scenförändringen – och vilken härlig bana den förvandlades till. Om vi undantar ett par medelmåttiga hål i mitten så höll den hög klass och upplevelsen kryddades också upp av tusentals får och en hel hög med hästar som kutade runt på fälten. Klart värd de 70 pund som begärdes för 36 hål på en dag.

Ett område som rekommenderas således.

Jo, förresten.

Det spelades ju en bana till. Men den ber jag om att få återkomma till i ett eget inlägg, eftersom den inte liknade något annat jag har sett.


Text: Svensk Golf • 2014-09-14
Banor och resorBanorEnglandLinksRoyal North DevonSaunton Golf Club
Scroll to Top