Hål 9 på Crooked Cat. Orange County National var länge värd för PGA Tours slutkval. Foto: Orange County National

Banor och resor

Orlandos bästa golfbanor

59 miljoner besökare under 2013 är ett nytt rekord för en amerikansk destination. Ta med golfbagen när du åker till den heta staden.

Text: CM Hellsten • 2014-05-07 Uppdaterad 2014-05-07

Swedavia driver och äger tio flygplatser runt om i Sverige. Nu rapporterar den statliga koncernen att antalet resenärer vid Arlanda fortsätter att öka och under april månad flög 890 000 resenärer till eller från flygplatsen norr om Stockholm. Det är en ökning med 12 procent jämfört med motsvarande tid ifjol.
Den destination som ökar allra mest är New York.

Skift.com bevakar trender in inom resebranschen och nu skriver sajten att Orlando har passerat New York City som USA:s mest besökta destination även om NYC fortfarande attraherar flest utländska gäster.
Under 2013 tog Orlando emot 59 miljoner besökare medan NYC landade på 54,3 miljoner.
Det som lockar i Florida är Disney World, solen och golfen.

På Walt Disneys nöjespark går det att kombinera karuseller med golfrundor och Disneys Magnolia är en av tre 18-hålare som ägs och drivs av nöjesfältet. Anläggningen har stått som värd för PGA Tour-tävlingar och på ett av hålen har bunkern formats som Musse Piggs karaktäristiska ansikte.

MetroWest GC har utsetts tills stadens bästa publika golfbana och ligger en kvarts bilkörning från Disney World. Robert Trent Jones den äldre har satt sin signatur på designen.
Lite längre söderut har Greg Norman skapat två 18-hålsbanor – International samt National Course – som ingår i ChampionsGate Golf Club.

På Reunion Resort håller Sörenstam numera till med sin Annika Academy och intill svenskans golfskola finns tre 18-hålare som Jack Nicklaus, Arnold Palmer och Tom Watson ligger bakom.
Här kan du checka in, övernatta och spela en rond.

Orange County National stod i många år som värd för slutkvalet till PGA Tour. Förutom de tre banorna – Panther Lake (18), Crooked Cat (18) samt Tooth Course (9) finns även ett riktigt bra tr��ningsområde.

För mer info: http://www.golfnow.com/orlando


Text: CM Hellsten • 2014-05-07
Banor och resorBanor & resorDrömresaNyheterUSAVeckoresa
Scroll to Top