5 golfbanor du måste spela i Kalifornien
Pebble Beach Golf Links kan vara världens vackraste plats där himmel och hav möts. Här är hål 7. Foto: Getty Images

5 golfbanor du måste spela i Kalifornien

Våren 2014 öppnar nya direktlinjer från Arlanda till Los Angeles och San Francisco. Här är 10 sköna tips till en bra resa i Kalifornien.

För tillfället går det bara att flyga direkt från svensk mark till Chicago och New York men SAS startade under året en nonstop-flight från Köpenhamn till San Francisco.
Nu följer Norwegian efter.
Det norska bolaget har sedan tidigare presenterat New York och Fort Lauderdale som nya destinationer och under våren 2014 utökas den nordamerikanska marknaden med direktlinjer till Los Angeles och San Franciscos grannstad Oakland.
Resan går med flygplanstypen 787 Dreamliner.
I fortsättningen kommer du alltså att kunna ta dig direkt från Arlanda till Kalifornien.
Ta med golfbagen och gör ditt livs resa.
Här är redaktionens tio bästa tips på vad du kan göra i delstaten.

NAPA VALLEY
Efter att du landat på Oaklands internationella flygplats är det bara en dryg timme till det berömda vindistriktet i norr. Där kopplar du av med en middag med närproducerad dryck, övernattning och dagen efter ett besök hos någon av producenterna.
http://napavalley.com/

GOLF: TPC AT HARDING PARK
Efter en lugn och skön landning i Napa återvänder du till San Franciscotrakten och det har nu blivit dags för lite golf.
TPC at Harding Park har arrangerat såväl WGC-tävlingar som Presidents Cup men det bästa av allt är att de två 18-hålarna är öppna för allmänheten och klubben har utsetts till landets 13:e bästa publika anläggning.
www.tpc.com/tpc-harding-park-golf

Bild 1123955

ALCATRAZ
När det världsberömda fängelset var aktivt gjorde fångarna allt de kunde för att komma därifrån. Nu gör folk vad som helst för att komma dit. Fängelseklippan som ligger på en isolerad ö ute i San Franciscobukten har sedan länge förvandlats till en turistattraktion. Tar du dig över dit har du storslagen utsikt över "San Fran" och Golden Gate-bron.
http://www.alcatrazcruises.com/

GOLF: PEBBLE BEACH GOLF LINKS
Enligt många är det världens vackraste plats där himmel och hav möts. PGA Tour arrangerar i början av varje säsong AT&T Pebble Beach National Pro-Am.
Om du varken är kändis eller golfproffs så är det ändå möjligt att gå i stjärnornas fotspår.
Det kostar 495 dollar för en rond, dyrt men unna dig det.
http://www.pebblebeach.com/

HIGHWAY 1
Eller California State Route 1 som sträckan egentligen heter. Kör längs den underbara vägen intill havet. Kör sakta. Stanna till och njut av de vackra vyerna.

GOLF: LOST CANYONS
Det är drygt 60 mil mellan San Francisco och Los Angeles. Efter en njutbar bilfärd längs Highway 1 är du nu framme i drömmarnas stad – eller mardrömmarnas stad. Trafiken i LA kan vara hopplös så det gäller att du faktiskt räknar med förseningar när du ska köra till din inbokade starttid – oavsett om det är i rusningstrafik eller ej.
Som till Los Canyons Golf Club i Simi Valley, nordväst om LA. Där ligger Pete Dye och Fred Couples bakom designen på de 36 hålen.
www.lostcanyons.com

NÖJESPARKER
Här rekommenderar vi Universal Studios i LA-förorten Universal City där du får en inblick i Hollywood. Lite söderut finns staden Anaheim och Disneyland. Därifrån till San Diego är det bara 16 mil och då kan du besöka Sea World.
https://disneyland.disney.go.com/
www.universalstudios.com
http://seaworld.com/

Bild 1123957
GOLF: TORREY PINES
Efter att ha sett havets värld på mäktiga Sea World är det dags att bege sig till en helt annan park.
Torrey Pines i San Diegos förort La Jolla.
På klipporna ovanför Stilla havet finns 36-hålsanläggningen där Tiger Woods senast vann en major (US Open 2008). Golfbanan ägs av staden och drivs av San Diegos park- och rekreationsdepartement. Besökare kan boka en starttid från 8 till 90 dagar innan genom att ringa följande nummer:
001-877-581-7171.
www.torreypinesgolfcourse.com

GOLF: AVIARA GC
Drömresan till Kalifornien går mot sitt slut men vi hinner med en sista rond före flyget som vi tar från Los Angeles. Strax norr om San Diego finns Carlsbad som blivit en huvudstad för golfindustrin.
LPGA Tours tävling Kia Classic arrangeras på Aviara Golf Club som designats av Arnold Palmer och resorten har enligt resetidningen Condé Nast utsetts till den bästa i södra Kalifornien.
Här bor och spelar vi den sista natten.
www.golfaviara.com

IN'N'OUT-BURGERS
Man ska ju egentligen hålla sig borta från snabbmatsställena men den här kedjan som bara finns i sydvästra delen av USA är unik eftersom de steker hamburgarna först efter att du beställt dem. Det är enligt många världens godaste burgare och det finns en restaurang nära flygplatsen i LA. Om du äter där före hemresan är du mätt och belåten hela vägen till Arlanda.
www.in-n-out.com/

Trevlig resa!