Karin Sjödin och Linda Wessberg vill växa med sin hemmatävling Foto: Martin Strömberg

Följa

Karin och Linda satsar högt

På fredagen drar Delsjö Ladies Open igång.Och värdinnorna Karin Sjödin och Linda Wessberg har stora framtidsdrömmar.– En LPGA-tävling i Sverige känns inte omöjligt, säger Sjödin.

Text: Martin Strömberg • 2013-06-13 Uppdaterad 2013-06-13

Ifjol var Delsjöduon värdinnor för en juniortävling. I år tar man steget upp till Nordea Tour. Var damtävlingen på Delsjö GK i östra utkanten av Göteborg tar vägen i framtiden är naturlligtvis svårt att sia om och beror på en mängd olika faktorer. Men att Sjödin och Wessberg vill skapa ännu mer är ett tveklöst faktum.

– Både Linda och jag vill att den ska växa och jag kan inte förstå varf��r vi inte skulle kunna ha en LPGA-tävling i Sverige på sikt. Många stora svenska företag exponerar sig i USA och på LPGA finns redan svenska företag som syns varje vecka, säger Sjödin.

LPGA spelar över hela världen men i Europa finns bara två tävlingar; Evian Masters med nyvunnen majorstatus samt Women´s British Open, också en major.

– Att få ett datum veckan före någon av de tävlingarna vore naturligtvis en nödvändighet och det kanske inte känns realistiskt idag men i framtiden absolut. Man måste ha visioner och mål nör man arbetar med något.

Sjödins ryggproblem som kom tidigare i år i Memphis sätter stopp för spel den här veckan på hemmaplan. Hon kommer att fungera som social kraft och kommer att försöka prata med samarbetspartners och spelare.

– Det blir väl så i år och vi får känna oss för lite och lära oss hur vi ska jobba framöver. Jag hoppas såklart kunna spela i framtiden och jag minns faktiskt inte hur många år sedan det var jag spelade här hemma, säger hon och skrattar.

För Linda Wessberg blir det däremot spel och hon vill verkligen inte spela dåligt på hemmaplan inför vänner, släkt och yngre förmågor. Hon är rastlös över att hon inte hunnit förbereda sig tillräckligt och vill ut och träna medan regnet håller sig borta.

– Ja, lite så känner man. Jag vill prestera och är van att träna och spela in mig men nu har man fått en lite annan roll som jag inte är riktigt van vid. Det är kul också på sitt sätt men jag är tävlingsmänniska och ska jag spela vill jag göra det bra.

Hon har till skillnad från karin Sjödin valt ett liv i Europa på den betydligt mindre LET. Ett val som hon gjorde för flera år sedan och som hon inte ångrat.

– Nej, jag tycker om att vara hemma mellan tävlingarna och kunna umgås med familj och vänner. Det här passar mig bättre.

Hon vill också utveckla tävlingen framöver men tror att man behöver skynda lite försiktigt. Ett naturligt steg framöver är att uppgradera till ett LETAS-event.

– Jag vet att klubben har funderingar på det och vi får väl se framöver vad som händer.

Övningsgreenen på Delsjö GK myllrar av unga nya förmågor blandat med en del rutinerade spelare som Mikaela Parmlid. Sjödin och Wessberg erkänner att de inte har järnkoll på vilka som spelar på hemmatouren.

– Jag brukar kolla hur det går för dem jag känner men det är hemskt många unga tjejer här och det är riktigt kul att se, förklarar Sjödin.

Båda försöker att göra Delsjö Ladies Open till en tävling som spelarna kryssar för först i kalendern varje år och det handlar om allt från banan till stämningen bland funktionärer och människor runt klubbhuset.

– Förhoppningen är naturligtvis att Linda och jag ska hjälpa till att locka sponsorer och spelare och se till att detta blir årets höjdpunkt för alla inblandade.

På söndag kan vi summera detta första år och se hur det lyckats. Banan ska vara helt okej trots den långa vintern och om det inte regnar för mycket under helgen kommer det att bjudas på rättvisa förhållanden på den mysiga, tajta parkbanan.

 

Linda Wessbergs favorittävling:

– Jag gillar när det finns något att göra vid sidan av tävlingen. Mitt favoritresmål är nog Australien och jag har nog varit där sju, åtta gånger trots att det är en lång resa. Jag har försökt att lära mig surfa och ridit och det finns massor av saker att hitta på om man är ledig en eftermiddag eller så.

Karin Sjödins favoritttävling:

– Jag vill också gärna ha något att göra och kolla på vid sidan av golfen. Jag får säga Kingsmill, Virginia. Där finns massor av historiska platser och saker att se och allt är väldigt välordnat.


Text: Martin Strömberg • 2013-06-13
FöljaNyheter
Scroll to Top