Nordafrikas nästa golfmetropol

Ändlösa sandstränder och pulserande marknader. Men framförallt flera spelvärda banor, där Tazegzout Bay toppar utbudet.

Nordafrikas nästa golfmetropol
Tazegzout Bay toppar utbudet i Agadir när det kommer till golfen. //Foto: Pressbild
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Marocko betraktas ofta som en vinter- eller höstdestination. Men kombinationen 300 årliga soldagar och ett stabilt samt relativt milt klimat gör Agadir till ett tänkbart resmål under de flesta av årets perioder. Den nio kilometer långa sandstranden vid Atlantens kust och de ständigt övervakande Atlasbergen har gjort Agadir till landets näst populäraste turistmagnet – efter Marrakech.

Foto: Getty Images
Sköna promenader väntar nere vid marinan i Agadir.

Men under de senaste åren har också trakten börjat framträda tydligare på golfarens horisont. Att utbudet av banor inte längre är begränsat till strängt privata Europatour­banan Palais Royal D'Agadir, som finns på kungafamiljens ägor, har naturligtvis bidragit starkt till utvecklingen.
Golf Les Dunes, Golf du Soleil och Golf de l'Ocean är stabila turistanläggningar som utgjort en solid bas. Men det var för knappt fem år sedan som golfen i Agadir verkligen nådde en ny nivå när Tazegzout Bay öppnades för spel.

Foto: Hyatt Place
Tazegzout och Agadir är granne med Atlanten.

Den amerikanske arkitekten Kyle Phillips, som främst förknippas med hyllade Kingsbarns i Skottland, fick sätta tänderna i ett stort markområde, högt beläget ovanför ­Atlanten, med många potentiellt bildsköna vyer. Slutresultatet är en böljande och stundtals krävande layout med inslag av raviner där andra nio har en mer framträdande och spektakulär prägel, vilket kulminerar under avslutningen där hål 16 och 17 frestar med ett antal dramatiskt kryddade slag. Med det tillhörande Hyatt-hotellet har Tazegzout Bay nu blommat ut till en fullskalig resortanläggning, som börjat dyka upp hos svenska researrangörer till relativt greppbara paketpriser.


Har du spelat golf i Marocko?
Ja
3
4
Nej