”En herre på 82 år som vill försvara sin plats i H80-laget”

Många golfare är redo att testa ny utrustning under säsongen.

”En herre på 82 år som vill försvara sin plats i H80-laget”
Golfare från 12 till 82 år har visat intresse för att precis som Bryson DeChambeau spela med One Length. //Foto: Cobra Golf
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

I en annonskampanj på Svenskgolf.se sökte Cobra Golf efter golfare som var villiga byta ut sin nuvarande utrustning och under den kommande säsongen i stället spela med One Length, där alla järnklubbor är lika långa.

Sex spelare i Sverige kommer att väljas efter 10 april ut och den som lyckas sänka sin handicap mest vid deadline 1 augusti får behålla klubborna.

Martin Willners är Nordic marketing manager på Cobra Puma Golf:
– Just nu är vi uppe i 1 506 ansökningar och det roliga är att det verkligen är alla typer av golfare som vill vara med. Vi har en äldre herre på 82 år som vill försvara sin plats i H80-laget, vi har en hel del damer, vi har elitspelare med plushandicap och vi har juniorer på 12, 13 år.

Hur många ansökningar hade ni hoppats på?
– Eftersom vi vill att de som är med ska ställa in sina nuvarande klubbor i garderoben och bara spela med One Length en hel säsong så är det ju mer än ett litet test. Det är ett ganska stort åtagande, och därför trodde vi nog att ganska många skulle tveka. Hade vi fått in 500 ansökningar i Sverige hade vi varit glada, men nu har vi tredubblat den siffran.

Varför tror du intresset är så stort?
– Det beror på flera saker. Viktigast är nog att många ser det logiska i att det blir enklare att spela golf om alla järnklubbor har samma längd och du kan svinga med en och samma sving. Och med Bryson DeChambeaus fem segrar på mindre än ett år råder det inget tvivel om att konceptet fungerar. Många tränare kontaktade oss efter Brysons två raka segrar i FedExCup-slutspelet och ville testa, och när de gett klubborna några timmar så var de sålda. Flera av de som har anmält sig säger också att deras golfpolare har bytt till One Length och det fungerat superbra för dem, och nu vill de testa själva. Jag förstår att det är ett stort steg att ta att byta utrustning så radikalt som att byta till One Length, ett järnset kostar ju en del pengar, och att många vill testa nu när de kan få låna klubborna en hel säsong.


Har du testat One Length?
Ja
9
30
Nej