ET gav dem epitetet ”tourens bästa greener”

SGA har utsett Årets greenkeeper för 2018.

ET gav dem epitetet ”tourens bästa greener”
Markus Lilleberg på Hills har utsetts till Årets greenkeeper 2018. //Foto: SGA & Jacob Sjöman
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Den heta sommaren 2018 ställde till det för många golfanläggningar och på Hills Golf & Sports Club i Mölndal utanför Göteborg fanns det risk att vattenreserven skulle sina veckan före Nordea Masters.
Det var Hills debut som arrangör av en European Tour-tävling.

Allt löste sig och turneringen kunde genomföras som planerat, spelarna hyllade Hills greener och innan veckan var över stod det klart att ET återvänder till samma bana även 2019.

Nu har Swedish Greenkeepers Association (SGA) utsett Årets greenkeeper för 2018.
Valet föll på Hills Markus Lilleberg.

Så här lyder SGA:s motivering:
"Med högt uppsatta mål och med en tidsram som var mycket knapp lyckade Markus och hans team med uppgiften att torva om och sköta det nya greengräset så European tour gav dem epitetet "tourens bästa greener i år". Det som verkligen var utöver det vanliga var att Markus, som ytterst ansvarig, hade hela Sveriges ögon på sig. Många undrade om det skulle fungera. Det skulle krävas ett bra teamwork för att lösa uppgiften. Och teamwork var det verkligen! Med den korta tiden och det besvärliga vädret till trots levererade teamet en fantastisk produkt. Att Markus under denna tidspress samtidigt ville göra så mycket för sina kollegor gör att juryn tycker han är "Årets Greenkeeper år 2018".


Har du spelat Hills?
Ja
12
14
Nej