Directly above shot of referee and two ice hockey players in face-off

Artiklar

Hur många 30-åringar börjar spela ishockey?

Det här inlägget utsågs till månadens insändare i Svensk Golf nummer 1/2019. Månadens insändare belönas med ett dussin Callaway Chrome Soft.

Text: Svensk Golf • 2019-02-25 Uppdaterad 2019-12-12

Antalet golfspelande juniorer minskar enligt förbundets senaste medlemssiffror. Trist såklart och synd att vi inte kan locka fler barn och ungdomar till golfen. I många år har det även rapporterats om att många juniorer faller av vid övergången till seniornivå. Det här verkar alla se som ett jätteproblem och att vi inte är tillräckligt bra på att hålla kvar ungdomarna. Jag tror säkert att det finns saker som behöver åtgärdas för att minska bortfallet men tycker inte att vi ska lägga onödig kraft på att hålla kvar unga människor som går in i en period där livet förändras på många plan. Mer kraft ska läggas på att få in nya, unga som gamla, till sporten.

Även fast golf kan utövas av alla så kan vi inte tro att vi är ett undantag. I alla andra sporter sållas det allteftersom ju äldre utövarna blir. När ishockeyspelare fyller 20 år är bara de bästa kvar och inte ens då är sållningen över. Få snör på sig ett par skridskor för första gången när de är 30 år och betalar hallavgift för ett år. Där har golfen ett övertag. Låt oss ta vara på det och låt unga människor finna sin plats i livet först. Golfen finns kvar.    

– Bengan, Stockholm

Förbud och fler toaletter längs banan, tack!


Måste verkligen bollarna förpackas så väl?



Text: Svensk Golf • 2019-02-25
Artiklar19:e hålet
Scroll to Top