TV: Golfbanan som ligger mitt i stan

Granne med tågstationen och på väg in till city ligger en golfbana som är gratis för alla att spela.

TV: Golfbanan som ligger mitt i stan
Den centrala korthålsbanan i Söderhamn. //Foto: Svenska Golfförbundet via Youtube

Den som åker tåg och passerar Söderhamn kan skymta en golfbana alldeles intill rälsen. När det fanns ledig mark mellan stationen och stan fick Söderhamns Golfklubb en idé. 18-hålsbanan ville skapa en central korthålsbana som kan fungera som introduktionsplats för nya golfare.

Klubben investerade 1,5 miljoner kronor, korthålsbanan är öppen för alla – och gratis att spela.
– Tröskeln är väldigt låg eftersom vi erbjuder utlåning av utrustning och ihop med det får man också med sig en påse bollar. Här krävs inga förkunskaper, inget grönt kort utan det här är en arena där man lär sig spela golf. På det här sättet lockar vi in fler nya medlemmar – det är den stora ekonomiska fördelen för golfklubben, säger Tobias Grundin på Söderhamns GK till SGF.

Golfklubben samarbetar med kommunen – som står för skötseln av anläggningen.
– Det här är en tillgång för alla söderhamnare, att kunna gå hit och spela. Många gör det och många fler skulle kunna göra det. Golfklubben i sig är en betydande besöksanledning med 4 000 greenfeegäster och vi använder golfbanan som en arena för att marknadsföra andra saker att göra i Söderhamn, säger fritidschefen Niklas Brodin på Söderhamns kommun till SGF.

Se reportaget från citybanan i Söderhamn: 


Har du spelat golf i Söderhamn?
Ja
9
32
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.