Här är TaylorMades nya M6-järn

TaylorMade lanserar den fjärde generationens järnklubbor i M-serien och den stora nyheten heter "Speed Bridge".

Här är TaylorMades nya M6-järn

I TaylorMades nya M5- och M6-järn använder tillverkaren en helt ny teknologi som de döpt till "Speed Bridge". På baksidan av de här järnklubborna har TaylorMade placerat en bro som förbinder topplinjen med huvudets underdel.

Den här teknologin ska göra att toppen av träffytan blir stabilare, vilket resulterar i ett skönare ljud, en bättre känsla och längre golfslag. Det senare tack vare en uppdaterad och mer flexbil skåra, "Speed Pocket", i sulan precis bakom träffytan. TaylorMade säger att den nya skåran är deras mest flexibla Speed Pocket hittills, för att generera högre bollhastigheter. 

I båda järnen finns ett nytt material som TaylorMade kallar "Hybrar". Det är ett multimaterial som placerats på strategiska ställen för att minimera vibrationen vid bollträffen och därmed ge en mjukare och mer solid känsla.

TaylorMade M6

M6-modellen har ett större klubbhuvud och är ämnad för spelaren som söker lite mer förlåtande egenskaper än i den smäckrare M5-modellen. Jämfört med fjolårets M4-järn finns inte längre några fartskåror på sidorna om träffytan, men tack vare den nya och snabbare fartskåran i sulan ihop med Speed Bridge-teknologin menar TaylorMade att nya M6-järnen tar ett kliv framåt.

– Hos TaylorMade har vi alltid strävat efter att ge spelare maximal distans och förlåtande egenskaper i våra spelförbättrande järn. Vår nya Speed Bridge-teknologi låter oss göra just det samtidigt som ljud och känsla förbättras, säger Matt Bovee, Senior Manager of Product Creation. 

M6-modellen har en lågt placerad tyngdpunkt vilket ska underlätta för spelare som har bekymmer att få höjd i sina slag. TaylorMade använder också en träffyta gjord med "Inverted Cone Technology", en ultratunn träffyta med varierande tjocklek. Detta för att göra den "heta" delen av träffytan så stor som möjligt. 

I butik: 15 februari.

Rekommenderat pris (sju klubbor): 9 500 kronor med stålskaft, 10 500 kronor med grafitskaft.


På jakt efter nya järn?
Ja
15
6
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.