Allt om TaylorMades M5-järn

TaylorMade lanserar den fjärde generationens järnklubbor i M-serien och den stora nyheten heter "Speed Bridge".

Allt om TaylorMades M5-järn

I TaylorMades nya M5- och M6-järn använder tillverkaren en helt ny teknologi som de döpt till "Speed Bridge". På baksidan av de här järnklubborna har TaylorMade placerat en bro som förbinder topplinjen med huvudets underdel.

Den här teknologin ska göra att toppen av träffytan blir stabilare, vilket resulterar i ett skönare ljud, en bättre känsla och längre golfslag. Det senare tack vare en uppdaterad och mer flexbil skåra, "Speed Pocket", i sulan precis bakom träffytan. TaylorMade säger att den nya skåran är deras mest flexibla Speed Pocket hittills, för att generera högre bollhastigheter. 

I båda järnen finns ett nytt material som TaylorMade kallar "Hybrar". Det är ett multimaterial som placerats på strategiska ställen för att minimera vibrationen vid bollträffen och därmed ge en mjukare och mer solid känsla.

TaylorMade M5

Tillverkarna har strävat efter att skapa en klubba som ger spelare ökad längd, minskad spridning och känsla samtidigt som formbarhet och förlåtande egenskaper ska finnas inbakade. Allt det här ska samtidigt samsas i ett något mindre klubbhuvud än det på syskonet M6, för att tilltala den något bättre spelaren.

Från järn-4 till järn-7 använder TaylorMade den nya snabbare Speed Pocket-skåran ihop med Speed Bridge-teknologin. Det här, tillsammans med en tunn träffyta ska ge exceptionell längd och skön känsla. På M5-järnen har TaylorMade en annan sula jämfört med M6-klubborna. Sulans framkant, "leading edge", är något vassare för en mer precis kontakt med marken. Enligt TaylorMade är de här klubborna skapade för medelhandicapare som söker förlåtande egenskap men spelare med lägre handicap ska också kunna trivas med de här klubborna då de är mer kompakta än M6-modellen.

I butik: 15 februari.

Rekommenderat pris (sju klubbor): 10 500 kronor med stålskaft, 13 500 kronor med grafitskaft.


Gillar du utseendet på nya M5-järnen?
Ja
16
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.