5de3f137456f3

Artiklar

Nöjd med säsongen? En omöjlighet!

Svensk Golfs panel summerar spelåret 2018!

Text: Svensk Golf • 2018-12-19 Uppdaterad 2019-12-12

Helen Alfredsson: Majorvinnare, åttafaldig Solheim Cup-spelare och utrustad med en av Golf­sveriges vassaste tungor.

Ola Wenström: Sportjournalist och programledare på Viasat. Golfälskare med hcp just under 10. 

Johan Mjällby (månadens gäst): Före detta mittback i AIK, Celtic och landslaget som spelar en hel del golf. Handicap: 6,5. 

Nöjd med säsongen? En omöjlighet!
Helen Alfredsson, Ola Wenström och Johan Mjällby.

Vilka klubbor väljer du om du bara får ha tre?

Helen: Drivern är roligast men det får nog bli en spoon. Den kan man faktiskt putta med. Sen järnsex och en 56-graders… Och vad jag skjuter med den uppsättningen hemma på Bay Hill imorgon? Tre över par! (skratt).

Ola: Driver, järnåtta och putter. Under mina tio första år som golfare slog jag järnfyra överallt, aldrig driver. Förhållandet med fyran har dock spruckit, kärleken till drivern tilltagit. Med åttan går det att konstruera rätt många av de slag som behövs.

Mjällby: Järnfemma, sandwedge (56 grader) och putter! Två bra järnfemmor täcker de flesta par 4-hål, sandwedge behövs i bunkrar och för chippar, och putter är bästa valet för mig på green.

Vad är viktigast på golfresan: En bra bana eller ett bra hotell?

Vilket är ditt märkligaste golfslag i år?

Helen: En snaphook på Chicago GC. Jag är van med lite högersläpp men plötsligt slog jag en riktig sorkdödare. Nästan som en boomerang. Typiskt nog var det out på vänstersidan… och det blev en nia i scorekortet! Det är otroligt hur en snaphook rör runt i skallen.

Ola: På Vikens åtta, knappt 100 meter långt men rakt ut mot havet, har jag haft de roligaste och mest omväxlande slagen. Allt från lösa med de mest loftade klubborna till hårda pressade järnsjuor har behövts beroende på vinden. Kul!

Mjällby: Jag slog en socket på Aguilon Golf i Spanien. Som genom ett under träffade bollen en sten, ändrade riktning och hamnade så småningom tre meter från flaggan! Det var synd att jag missade putten, dock.

 

 

Panelen: Golfprylen jag aldrig skulle använda!

Är du nöjd med golfsäsongen?

Helen: Ja, jag har ju spelat två tävlingar! Det var fantastiskt kul att spela historiens första US Senior Women’s Open. Sen är jag nöjd med golfskolorna jag gör ihop med Jenny Hagman. Det är grymt roligt att se hur folk blir bättre.

Ola: Nöjd? En omöjlighet. Den mest älskvärda men samtidigt frustrerande av alla sysselsättningar kan tyvärr aldrig sluta med ”nöjd”. Vill alltid spela oftare, mer och bättre. Men visst, de sista nio hålen gick jag på par. Med en bogey på sista… glad men inte nöjd. 

Mjällby: Den började först i juli… Formen var i långa perioder grymt bra med tanke på min blygsamma kapacitet. Jag fick kämpa ordentligt i slutet av oktober för att klara av att sänka min hcp!

Panelen: Vad har du för rutin när du puttar?



Text: Svensk Golf • 2018-12-19
Artiklar19:e håletHelen Alfredsson
Scroll to Top