Golfskolan - Gör om mig

Gör om mig: Vad hände sen?

Så här har det gått för tidigare deltagare i Gör om mig.

Gör om mig: Vad hände sen?
Johanna Widén, Cathrine Casimir och Anders Bergqvist. //Foto: Mickael Tannus / Jacob Sjöman

Johanna Widén var med i Gör om mig 2017 och siktade mot singel.
Resultaten kom till slut.
Johanna har 2018 nått sitt mål med råge.
Nu har hon 7,7 i handicap.

Att nå singelhandicap är inte som att lägga ett barnpussel med fem stora bitar. Trots att fjolårets Gör om mig-deltagare ­Johanna Widén vände på tusen pusselbitar förra säsongen hade hon inte hittat den förlösande delen. Widén hade 10,8 när hon kom med i Gör om mig och sänkte sig till 10,0 under projektet.

Den här säsongen föll sakerna på plats och nu har Widén 7,7 i handicap.
– Förra säsongen handlade mycket om att ändra, tänka och analysera. I efterhand blev det för mycket att ta in på kort tid. I år har jag smält allt, kunnat ta in och förvalta lärdomarna och mitt spel har verkligen lossnat. Jag hör Niclas [Björnsson, tränare i Golfskolan] röst i bakhuvudet hela tiden och han säger åt mig vad jag ska göra, säger Johanna Widén.

Vad har du gjort bättre i år än under Gör om mig?
– Jag har inte tränat lika mycket men tränat bättre. Förra året ville jag prestera, i år har jag sett rundorna också som träning och inte bekymrat mig över resultaten. Det har gjort mig lugnare, jag har fått större självförtroende och jag har framförallt förbättrat närspelet. Nu är slag från 50 meter och in roliga slag. Jag känner mig mer bekväm i alla delar av spelet och nu när jag ställer mig vid bollen känner och tänker jag att det här kommer bli ett bra slag.


Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.