Golfskolan - Gör om mig

”Jag slår mer än tio meter till”

Ann-Kristin Carlsson behövde mer längd i slagen. Under vägledning av tränaren Linda Lindell fick Carlsson bättre bollträff och längre golfslag.

”Jag slår mer än tio meter till”
Ann-Kristin Carlsson har fått mer kontroll på sin svingrörelse och längre golfslag. //Foto: Ted Olsson

I bagen hade Ann-Kristin Carlsson 20 år gamla ­klubbor som i stort sett inte gav någon hjälp med längden. Redan vid hennes custom fitting hos Golfstore kunde utprovaren Christian Härdin konstatera att de hittat tio meter till med en ny järnsjua.
– Då när jag fick se bollarna flyga längre än tidigare var första gången jag fick känslan av att jag slagit ett riktigt golfslag, säger Ann-Kristin Carlsson.

Men nya klubbor hjälper föga om man inte kan hantera och nyttja kapaciteten i dem. Där kom tränaren Linda Lindell in och tillsammans har duon fått ordning på Carlssons golfspel och ökat längden ytterligare.
– För Ann-Kristin, precis som för de allra flesta golfare, ger rakare golfslag mer längd. Där är bollträffen vital och jag tycker det är viktigt att känna till att bollträff är helt avgörande för att få mer längd i slagen. Utan bra bollträff får du inte ut särskilt mycket av en högre svinghastighet, säger Linda Lindell.

Rätt grunder. Grepp, uppställning och sikte gav Carlsson större trygghet och bättre utgångsläge att röra kropp och klubba korrekt i svingen. De tre sakerna är väsentliga för att få en renare bollträff och Linda Lindell har noterat en klar förbättring.

– Hon träffar bollen mycket renare nu, har bättre bladkontroll och slår klart längre med såväl järnklubbor som med drivern, säger Lindell.

När Ann-Kristin Carlsson ser tillbaka på Gör om mig gör hon det med stolthet och en vilja att fortsätta träna och utvecklas.
– Gör om mig och Linda har gett mig den injektion jag var ute efter och med hennes hjälp slår jag mer än tio meter till. Hon har varit fantastisk och har fått mig att förstå hur jag ska göra och tänka. Nu vill jag träna mer och kommer även träna under vintern, vilket jag aldrig gjort tidigare. Målet nästa säsong är att ha en handicap runt 18, säger Ann-Kristin Carlsson.


Slå du också längre?
Ja
2
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.