Viasat sport golf profiler våren 2015

Artiklar

Zachrisson ringde personligen upp stipendiaterna

Göran Zachrisson-stipendiet har delats ut.

Text: CM Hellsten • 2018-11-19 Uppdaterad 2019-12-12

Svenska Golfförbundet har tillsammans med Nordic Entertainment Group instiftat ett stipendium uppkallat efter TV-kommentatorn Göran Zachrisson och tanken är att priset ska uppmuntra ungdomar att åka till Storbritannien och tävla.

2018 delades det allra första Göran Zachrisson-stipendiet ut och mottagare blev Anna Nordfors, Göteborgs Golf Klubb och Linus Jonsson, Landeryds Golfklubb.
– Det är mycket hedrande att få dela ut det här stipendiet i mitt namn. Jag vill att det i första hand ska bidra till glädje, och att ungdomarna får vara med om att spela på några av de bästa banorna i världen, möta de duktigaste spelarna och att de får känna lukten av spelets historia. För det var utmed havet det började, säger Göran Zachrisson i ett pressmeddelande.

ZACHRISSON: ”Ibland är du upp, ibland är du ner”

Göran Zachrisson ringde personligen upp de båda stipendiaterna för att berätta att de tilldelats priset.
Så här berättade Linus Jonsson hur det var att få samtalet.
– Det var lite pirrigt, jag hade inte förväntat mig att han skulle ringa. Det är en person jag ser upp till. Det är jättekul att bli tilldelad detta och få möjligheten att spela utomlands och mäta sig med spelare från runt om i världen. Tanken är att spela British Boys, en tuff men lärorik tävling där jag får chansen att mäta mig med de bästa.

Zachrisson ringde personligen upp stipendiaterna
Foto: Göran Söderqvist
Anna Nordfors, Göteborgs Golf Klubb, fick Göran Zachrisson-stipendiet.

Anna Nordfors, Göteborgs Golf Klubb, säger så här om att få Göran Zachrisson-stipendiet.
– Det betyder väldigt mycket. Jag blev överraskad, det var inget jag hade väntat mig. Det känns jättestort och jag är hedrad. Det får mig att vilja träna ännu mer, säger Nordfors.
– Det ska bli väldigt kul att åka till de brittiska öarna och spela. Jag ser framemot att spela linksbanor, det blir en utmaning och det är alltid roligt.

Motivering för Anna Nordfors:
”Anna Nordfors har under många år visat att hon har en stark inre motivation att utvecklas som golfspelare. Hennes höga ambition och vilja att ta sig till toppen karaktäriseras av stor träningsmängd, bra tränarsamarbete och medvetenhet om att golfutveckling handlar om många olika delar. Vid flera tillfällen har hon på egen hand (utan landslag) tagit sig till USA och de brittiska öarna för att få internationell tävlingserfarenhet. På alla plan är hon en perfekt mottagare av detta stipendium.”

Motivering för Linus Jonsson:
”Linus Jonsson, 17 år från Landeryds Golfklubb och Linköpings golfgymnasium, tilldelas stipendiet för den seriositet och noggrannhet, med vilken han tar sig an sin golfsatsning. Att tävla och få chansen till nya lärdomar är det som motiverar Linus att jobba hårt varje dag. Möjligheten att få tävla på brittiska öarna kommer ge honom värdefulla insikter i hans strävan att nå toppen.”



Text: CM Hellsten • 2018-11-19
ArtiklarTournytt
Scroll to Top