Sveriges bästa golfhotell har utsetts

Ekerum Resort Öland vann utmärkelsen för femte året i rad.

Sveriges bästa golfhotell har utsetts
Sveriges bästa golfhotell har utsetts. //Foto: iStock

När Golf Digest nyligen rankade Nordens 100 bästa golfbanor på listan Dormy Nordic 100 hamnade Bro Hof Slott Golf Clubs Stadium Course på första plats. 

Det blev samma position när World Golf Awards listade Sveriges bästa golfbanor vid en gala i spanska La Manga i början av november.

World Golf Awards är en organisation som arbetar för att promota den globala turismen. Antalet golfturister uppgår varje år till 60 miljoner som besöker ungefär 32 000 banor och resortanläggningar.

Under galatillställningen utsågs även svenska Golf Plaisir till världens bästa golfresearrangör, Sweden Golf fick pris som bästa arrangör av golfresor till Sverige och så korades Sveriges bästa bästa golfhotell. 

Fyra svenska anläggningar fanns nominerade i den kategorin:

Valet föll på Ekerum – för femte året i rad.
– Sverige har väldigt många bra små boutiquehotell och större kedjor som också kallar sig för golfhotell så konkurrensen är tuff. Vi har i grunden en gammal byggnad från 1990 och måste därför hela tiden återinvestera. Nu målar vi om alla lägenheter och byter ut inredningen över allt. Vi byggde en padelbana för några år sedan, invigde en fotbollsplan 2018 och 2019 öppnar tennisbana, säger Ekerums vd Magnus Lagerlöf.

Ekerum Resort Öland har de senaste åren ökat omsättningen från 35 miljoner kronor till 90 miljoner kronor.
– Det har mycket att göra med att vi har en annan besökare än bara golfarna. Antalet golfare har förvisso ökat med 25 procent, men de andra besökarna hade inte kommit hit på konferenser om det inte varit för fler alternativa aktiviteter. Det räcker inte med att bara vara ett golfhotell – vi måste kunna hantera flera andra kundgrupper, säger Magnus Lagerlöf.


Har du bott på något av de fyra golfhotellen?
Ja
119
59
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.