Ekerum är världens mest miljövänliga golfanläggning

Ekerum Resort Öland har återigen fått en fin utmärkelse.

Ekerum är världens mest miljövänliga golfanläggning
Ekerum har utsetts till världens mest miljövänliga golfanläggning. //Foto: Ekerum Resort Öland

Worlds Golf Awards är organisationen som arbetar för att promota den globala turismen. Antalet golfturister uppgår varje år till 60 miljoner som besöker ungefär 32 000 banor och resortanläggningar.
Vid en gala delar World Golf Awards ut en rad olika utmärkelser för att prisa klubbar och anläggningar.

I början av november fick Ekerum Resort Öland pris som världens mest miljövänliga golfanläggning – för andra året i rad.
– Jag blir lite förstummad, men det här priset ger råg i ryggen och energi att fortsätta det dagliga arbetet, säger Ekerums vd Magnus Lagerlöf till Svenskgolf.se.

Varför föll valet på just Ekerum?
– Grunden ligger i den omvandling som vi gjorde för ett antal år sedan som nu börjar ge resultat. Vi tog bort all ruff och matjord och plockade fram den öländska sanden. I den såddes det, med Länsstyrelsens hjälp, växter som har sitt ursprung på Öland. När vi fick en rapport från Länsstyrelsen visade det sig att biarter, som inte har funnits på Öland sedan 1930-talet nu är tillbaka. Det är fantastiskt. Länstyrelsen i Kalmar län är väldigt utvecklingsinriktad som ser att det går att förena naturvård med friluftsliv där golfen är en del.

Ombyggnationen av Ekerum, som omfattade ett 30 hektar stort område, inleddes 1 november 2014 och var klar redan i april 2015.
Under hösten 2018 fick anläggningen långväga besök.
– Det var representanter från en golfklubb i Hong Kong som flög till Europa enkom för att se hur vi jobbar med miljövården, säger Magnus Lagerlöf.


Har du spelat Ekerum?
Ja
35
9
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.