Dinner table

Artiklar

Vad hände med golfrestaurangerna?

Månadens insändare som publicerades i Svensk Golf 7/2018.

Text: Svensk Golf • 2018-08-30 Uppdaterad 2019-12-12

Dagens rätt, lunchbuffé och rikliga salladsbord. Men bara mellan klockan 11 och 15. Efter det får man vara glad om man hittar en sönderkokt korv i kiosken.  

Vad har hänt med restaurangerna på våra klubbar? Om vi backar tiden 20 år var det få av dem som överhuvudtaget serverade lunch. Att de flesta fått in nya krögare som satsar på lunch är förstås positivt och lockar mer än golfare ut till klubben. Men jag har under mina besök på flera svenska golfklubbar märkt att det är just bara lunch som gäller. Det finns sällan en gedigen middagsmeny numera. Kvällskocken är ofta själv på kvällen, vilket gör att ett sällskap på fyra får vänta onödigt länge på sina hamburgertallrikar. Och en ensam servitris eller servitör får slita för att hinna med att hälla upp dryck till de som kommer in efter 18 hål. Krögarna själva verkar ha åkt hem klockan 15, helt bekymmerslöst.

Jag påstår inte att det är så här på alla klubbar och säger inte att det var bättre förr. Men då var det mer liv på golfkrogarna om kvällarna och bättre service.
Håller ni med?
Lennart, Södertälje

• En insändare i varje nummer av Svensk Golf belönades med ett dussin bollar. 



Text: Svensk Golf • 2018-08-30
ArtiklarSvenska golfbanor
Scroll to Top