16-åring vann KM igen – efter banrekord

16-årige Hugo Thyr hade ett lyckat klubbmästerskap på Lidköpings GK.

16-åring vann KM igen – efter banrekord
Hugo Thyr slog nytt och tangerade sedan sitt färska banrekord under KM på Lidköpings GK. //Foto: Lidköpings GK

Klubben i Västergötland har genomfört ändringar på banan som resulterat i att rondtiderna sänkts till 3 timmar och 30 minuter.
– Banan är smal med många trädkorridorer och därför klipper vi medvetet ned ruffarna mellan hålen för att snabba upp spelet. Det finns inte längre någon tjockruff och golfarna hittar nästan alltid bollen. De slipper onödigt letande, men det är fortfarande svårt att spela mellan träden. Det är sällan som vi har rondtider på över fyra timmar. Våra medlemmar är vana med att det går snabbt att spela, har klubbchefen Peter Svensson tidigare förklarat för Svenskgolf.se.

En av medlemmarna i Lidköpings GK är talangen Hugo Thyr. Som 15-åring lyckades han vinna klubbmästerskapet 2017.
Nu har 16-åringen försvarat sin titel.
– Otroligt imponerande. Hugo satte nytt banrekord med en 66-runda (-5) bara för att senare samma dag tangera sitt nya rekord med ännu en 66:a. Med en ledning på sju slag lyckades han hålla sig i en klass för sig från resten av startfältet och ta hem klubbmästerskapet för andra året i rad med rundorna 66-66-75. Det här bevisar att alla timmar som Hugo lägger ute på klubben resulterar i något bra, säger Lidköpings GK:s Rasmus Karlsson.Har du spelat KM i år?
Ja
58
97
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!